Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Een leven lang

Een leven lang

Els Rottiné kon het niet laten. Ze was ouderling, ze was jarenlang gastvrouw bij Open Kerk, thuiszitten was niets voor haar.


Dus verwelkomde ze om de maand op zondagochtend de kerkgangers, hiep ze mee bij de zomerse orgelconcerten ("die prachtige muziek! Al was het alleen maar daarvoor!") en was ze lector bij de Schriftlezing. Waarom deed ze dat allemaal nog op hoge leeftijd? Vanwege het contact met de mensen! En 's zondags in de kerk: "je bent een auto en die heeft benzine - het Woord - nodig; dat zou ik niet willen missen." Els bleef met haar tijd mee gaan, dus ze was ook bij het leerhuis naar aanleiding van het boekje van ds. Ter Linden. Op die momenten hoor je ook hoe andere mensen denken, zei ze en dat wilde ze graag. Els Rottiné is afkomstig uit een heel degelijk orthodox hervormd nest en daarin voelde zij zich nog altijd thuis, maar ze bleef nieuwsgierig naar wat andere mensen denken en naar nieuwe ontwikkelingen. 
Els Rottiné overleed op 22 juni 2015, 95 jaar oud.

 

terug
 
 
 
 

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 12-12-2018 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.