Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
De kerk en... De kerk en...
 
Dopen Dopen
De christelijke doop is een teken dat mensen bij Jezus willen horen en het is een teken van een nieuw begin. Wie gedoopt is hoort bij al die mensen die samen de kerk vormen. Bij de doop spreekt de predikant de naam van de dopeling hardop uit. De naam van de dopeling wordt in één adem uitgesproken met die van Jezus, onze Heer, en met Hem verbonden. Dopen is niet alleen iets voor kinderen die pas geboren zijn, u kunt op elke leeftijd worden gedoopt. Wilt u uw kind in De Fontein laten dopen of wilt u zelf gedoopt worden? Neem dan contact op met ds. van der Goot.
 
Trouwen Trouwen
Trouwen

Gaat u trouwen? Wilt u dat uw liefde wordt bezegeld in de kerk? Het huwelijk dat al voor de wet voltrokken is, wordt in de protestantse kerk door de predikant ingezegend of bevestigd. De ringen worden tijdens de dienst uitgewisseld. Aan het eind van de kerkdienst ontvangt het bruidspaar een huwelijks-bijbel.
Wat moet u doen om een kerkelijk huwelijk te regelen? Neem contact op met ds. van der Goot. Met de predikant bespreekt u de inhoud van de dienst. Via de koster legt u de locatie, de datum en het tijdstip van de kerkdienst vast. Daarnaast heeft u wellicht een organist nodig die de dienst voorziet van muzikale begeleiding.
 
Belijdenis Belijdenis
Als volwassene kunt u belijdenis doen. U verklaart tijdens een kerkdienst in De Fontein dat u gelooft. Het hele jaar door kunt u belijdenis doen.
Aan het doen van belijdenis gaat vaak een tijd van voorbereiding vooraf. Dit gebeurt samen met de predikant en eventueel met anderen die belijdenis willen doen. In deze voorbereiding bespreekt u met elkaar een aantal belangrijke thema’s van het geloof. Wilt u belijdenis doen? Neem contact op met ds. van der Goot.
 
Uitvaart Uitvaart
Als iemand overlijdt schieten woorden en gebaren vaak tekort. Daarom kan de kerk van betekenis zijn door het afscheid te begeleiden. Op een doordeweekse dag kan er voor de familie en vrienden een dienst in De Fontein worden gehouden om de overledene te gedenken. Samen met hen geeft de predikant invulling aan de uitvaartdienst. Ook na deze dienst begeleidt de predikant de rouwende(n).
Voor vragen kunt u contact opnemen met ds. van der Goot.
 
Catechisatie Catechisatie
De Fontein heeft voor verschillende leeftijden catechisatie.
Kinderleerhuis 
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, vier woensdagmiddagen in maart 2012
Er is een kleine werkgroep die de kinderleerhuis voorbereid. Zij ziet dit stukje gemeenteopbouwwerk als ondersteuning van het leerproces van jonge gemeenteleden. Zo worden jonge gemeenteleden betrokken bij het hartsgeheim waaruit de gemeente van Christus leeft. Inwijding van de kinderen in het geheim van waaruit de gemeente van Christus leeft, is een opdracht voor de ouders en gemeente. Deze opdracht vloeit direct voort uit de doopbelofte.

 
lees meer »
 
 
 
 

Kerkdiensten PGDAW
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09.30
meer details

Kerkdienst Grote Kerk met ds. J.P. Oosterhoff bevestiging diaken Froukje; afscheid koster Liskje
datum en tijdstip 26-01-2020 om 9.30
meer details

Inloophuis - Martinushuis (Grote Kerk)
datum en tijdstip 29-01-2020 om 14.30 uur
meer details

Kerkdiensten PGDAW
datum en tijdstip 02-02-2020 om 09.30
meer details

Eetgroep
datum en tijdstip 05-02-2020 om 17.30
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.