Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Elke zondag luiden de klokken en komen mensen hun huizen uit om samen de kerkdienst te vieren. Een uur om tot rust te komen, je gedachten te ordenen, mensen te ontmoeten; God te ontmoeten in zijn Woord. Samen bidden, luisteren, zingen; een vrijplaats waar je komen mag zoals je bent en waar God zelf de Gastheer is.

Wij hopen dat onze kerkdiensten uitnodigend zijn. De liturgie kan eenvoudig worden meegevierd. De lezingen laten we ons aanreiken door het leesrooster "De eerste dag"; we zingen uit het Nieuwe Liedboek en laten ons daarbij begeleiden door kundige organisten. Op gezette tijden werkt de Martinuscantorij mee aan de dienst, en er is altijd een moment van aandacht voor de kinderen.
Vijf keer per jaar vieren we avondmaal, meestal in een lopende viering. Iedereen in de kerk is welkom om mee te vieren.Crèche
Voor de allerkleinsten is er desgewenst crèche, in één van de bijruimten van de kerk.

Kinderkerk
De kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom in de kinderkerk. Na een 'praatje' of een verhaal gaan ze in twee groepen, met een lichtje naar hun eigen ruimten, om op hun eigen wijze met het verhaal van de zondag bezig te zijn. Tijdens de collecte komen ze weer terug in de kerk. Bij doop- en avondmaalsdiensten komen ze direct na de preek al terug, om de doop en het avondmaal mee te kunnen vieren.

Kerkradio
De kerkdiensten in de Grote Kerk worden direct uitgezonden via www.kerkomroep.nl: www.kerkomroep.nl (of klik op de link op deze website)

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.