Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Met een frisse blik door de stoffige hoekjes

Met een frisse blik door de stoffige hoekjes
Ieder jaar, zo een aantal weken voor kerst, worden ze opgepoetst; de kroonluchters in de Grote Kerk. Een flinke klus, want het zijn er nogal wat en ze hangen goed hoog. Een beetje durf is wel gewenst.
Gelukkig deinzen de schoonmakers van de Grote Kerk niet snel terug voor welke klus dan ook. Iedere woensdagochtend worden op gedreven wijze sop, dweil en stofdoeken ter hand genomen om de kerk fris en netjes te maken voor nieuwe diensten en activiteiten.


In twee uur tijd worden de kerk en al haar bijbehorende ruimtes van boven tot onder en van voor tot achter, met drie man bestierd. Op bezielende wijze worden Marten Seeger, Roel van Wieren en Hans Smits aangevoerd door kosteres Liskje de Boer. Ze staan ze aardig hun mannetje, toch zou uitbreiding van het team welkom zijn. Al was het maar eens per maand, voor de extra dingen zoals het oliën van de stoelen. Of het reinigen van de kleinere hoekjes wat er nu wel eens bij blijft. Of in de winter, als er veel sneeuw is gevallen. Dat loopt behoorlijk in. Sinds de nieuwe bepleistering van de muren vorig jaar is het 'rûgeljen' wel minder geworden, dat scheelt een hoop stofzuigen.

Zo blijft er gelukkig iedere week ook voldoende tijd over voor koffie en een praatje. Een aspect dat ook voor deze vrijwilligers belangrijk blijkt. Het is prachtig wat te kunnen betekenen voor de kerk, schoonmaakwerk is bovendien werk dat gezien wordt en waarderende reacties oplevert van kerkgangers en bezoekers. Maar even bijpraten onder het genot van een kopje koffie, de vaste mensen die dan om het hoekje komen kijken, het sociale aspect; dat is wat het werk voor deze mensen vrijwillig maakt.

Op de foto van links naar rechts: Marten Seeger, Hans Smits en Roel van Wieren
terug
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.