Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Vrijwilligers Vrijwilligers
Vrijwilligers, daarvan kent onze wijkgemeente er zo'n 200. Die doen de meest uiteenlopende dingen. Predikanten, kosters, organisten: die worden betaald. Maar als zij geen hulp kregen van al die mensen die belangeloos hun werk doen om de gemeente draaiende te houden, dan kon de Grote Kerk wel gesloten worden. Nu denkt u misschien aan ouderlingen en diakenen. Die ziet u als het ware bezig en niet alleen op zondag. Maar er gebeurt veel en veel meer. In totaal kent onze wijkgemeente zeker 40 'bezigheden' die door vrijwilligers onderhouden worden. Denk bijvoorbeeld aan bezorgers van zondagskrant en Geandewei. Aan de schoonmakers. Aan de mensen van de kinderkerk. Aan de lectoren die de lezingen verzorgen. Aan de hulpkosters. Aan hen die zorgen voor de geluidsinstallatie of kerkbalans, de vele bezoekers / bezoeksters.  Denk ook aan de mensen die in het zomerseizoen 's middags gasten ontvangen. Enzovoort! Zij doen hun onmisbare werk allemaal in stilte. Daarom zetten we af en toe enkelen van hen even in het zonnetje. Dat willen ze vaak helemaal niet, maar toch: sommige dingen mogen echt wel eens genoemd worden. Vandaar deze rubriek op onze website: af en toe komt een bepaalde bezigheid aan de orde. Zo krijgt u ook eens in beeld wat er zoal door mensen zoals u allemaal gedaan wordt. Hulde voor al die vrijwilligers!

 
 
Wilt u koffie, of liever thee?

Wilt u koffie, of liever thee?
Twee enthousiaste dames ziet u hier: Coba van der Horn (l) en Jelly Bottema (r). Waarom kijken zij zo vrolijk? En wat doen ze voor de kerk?
lees meer »
 
Lekker ite!

Lekker ite!
Iedere eerste woensdag van de maand is er in het Martinushuis namelijk een maaltijd voor mensen die vaak of misschien wel bijna altijd in hun eentje aan tafel zitten. Op zo'n woensdag kunnen ze zich laten verwennen.


Voor slechts € 4,50 krijgen ze een volwaardig driegangenmenu voorgezet. Meestal schrijven zich twaalf tot twintig mensen daarvoor in. Een intekenlijst ligt naast de balie in het Martinushuis.

 
lees meer »
 
Kun jij dat elektronische orgel repareren?

Kun jij dat elektronische orgel repareren?
Die vraag van toenmalig koster Huisman bracht Pieter Lanting tot zijn grote hobby's en maakte hem tot een belangrijke schakel binnen de Grote Kerk.
lees meer »
 
Met een frisse blik door de stoffige hoekjes

Met een frisse blik door de stoffige hoekjes
Ieder jaar, zo een aantal weken voor kerst, worden ze opgepoetst; de kroonluchters in de Grote Kerk. Een flinke klus, want het zijn er nogal wat en ze hangen goed hoog. Een beetje durf is wel gewenst. 
lees meer »
 
Een leven lang

Een leven lang
Els Rottiné kon het niet laten. Ze was ouderling, ze was jarenlang gastvrouw bij Open Kerk, thuiszitten was niets voor haar.
lees meer »
 
Vrijwilligersavond Vrijwilligersavond


Donderdag 14 april. Namiddag. Meer dan negentig vrijwilligers verzamelen zich. Met koffie, thee en iets erbij ontstaat direct een sfeervol begin. Ze praten elkaar bij over hun ervaringen. Alledaagse belevingen komen ook aan de beurt. Als een ieder rond vijf uur aanwezig is, spreekt Koos Schreiber, kerkrentmeester, een woord van welkom. Om het belang van vrijwilligerswerk uit te drukken, gebruikt hij een treffend beeld:
 
“Als alle vrijwilligers een ster zouden krijgen, wordt het nooit meer donker!” 
 
lees meer »
 
 
 
 

Open Kerk
datum en tijdstip 16-08-2019 om 14.00 uur
meer details

Zomerconcert
datum en tijdstip 16-08-2019 om 20:00 uur
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 17-08-2019 om 14.00 uur
meer details

Kerkdiensten wijk 1
datum en tijdstip 18-08-2019 om 09.30
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 21-08-2019 om 14.00 uur
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 21-08-2019 om 14.30 uur
meer details

Cie Eredienst Herberg
datum en tijdstip 21-08-2019 om 19.45
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 22-08-2019 om 14.00 uur
meer details

Overleg 3 wijken over startzondag
datum en tijdstip 22-08-2019 om 20.00
meer details

Zomerconcert
datum en tijdstip 23-08-2019 om 20:00 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.