Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Informatie Informatie

Aangezien er van alles en nog wat gebeurt in een gemeente, is er een bestuur dat leiding geeft en het geheel overziet. Dit bestuur wordt gekozen door de gemeenteleden en heet de 'kerkenraad'. De leden van de kerkenraad heten de 'ambtsdragers'. Er zijn drie soorten ambtsdragers: ouderlingen, diakenen en predikanten. Om het beleid van de kerkenraad uit te voeren zijn er tal van commissies en taakgroepen actief in de gemeente. Ambtsdragers, taakgroepen, commissies en andere actieve groepen dragen allen met elkaar zorg voor het goede reilen en zeilen van een kerkelijke gemeente.
bron: www.pkn.nl

 
Kerkenraad Kerkenraad

De kerkenraad, het plaatselijk bestuur, van de Fontein bestaat uit: twee predikanten, 25 ouderlingen en 14 diakenen. De taken van de kerkenraad hebben te maken met de zorg voor de kerkdiensten en andere vieringen zoals vesperdiensten en zangdiensten, het ontwikkelen van het beleid, het schrijven van een beleidsplan, het onderhouden van contacten met andere geloofsgemeenschappen, het bespreken van zaken die ook in andere gemeenten, regionaal of landelijk spelen.
 

lees meer »
 
Commissies Commissies

Binnen De Fontein zijn ook taakgroepen en commissies die het beleid van de kerkenraad omzetten in tal van activiteiten. Op basis van hun ervaringen adviseren zij ook weer de kerkenraad.
 

lees meer »
 
 
 
 

Aanstaande zondag is er Kinderoppas
datum en tijdstip 24-03-2019 om
meer details

Kerken-diensten wijk 1
datum en tijdstip 24-03-2019 om 09.30
meer details

Orgelvesper in de Grote Kerk
datum en tijdstip 24-03-2019 om 19.30
meer details

Kerkdienst in de Grote Kerk met ds. J. de Gier
datum en tijdstip 24-03-2019 om 9.30
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.