Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Overhandiging Prekenbundel Openbaring Overhandiging Prekenbundel Openbaring

De woorden waaien weg………
Het was een koude druilerige dag in december. De kleurloze kletsnatte wolken leunden zwaar op de toppen van de bomen. De dieren van het grote bos zouden bij elkaar komen op de open plek. De mier en de eekhoorn waren al lang nergens meer geweest en ze vonden het een leuk vooruitzicht. De uil had aangekondigd dat hij wijze en heldere dingen ging zeggen en dat hij een aantal moeilijke zaken zou gaan uitleggen. “Uitleggen?” vroeg de eekhoorn “wat is dat? Uitleggen” zei de mier, blij dat hij een antwoord wist, “uitleggen is zoiets als: duidelijk maken, verklaren, duiden, omschrijven”. De eekhoorn keek de mier niet begrijpend aan. “Kom maar” zei de mier “dan ga je het meemaken”. Toen ze bij de open plek aankwamen, bleken bijna alle dieren al aanwezig te zijn. De uil was al begonnen want hij wilde iedereen graag laten weten wat hij had geleerd. Hij deed zijn best om alles uit te leggen. De dieren vonden het een openbaring om hem zo te horen praten. De mier en de eekhoorn stonden echter achteraan en konden niet alles verstaan want het waaide hard. Bij een plotseling heel heftige windvlaag zag iedereen dat de woorden van de uil werden meegenomen door de wind. “De woorden waaien weg” zei de mier en ze zagen ze tussen de bomen verdwijnen. “Waar gaan die woorden naar toe?” vroeg de eekhoorn. “Naar nergens” zei de mier kortaf. Hij wist zeker dat nergens ergens heel ver weg was. “Jammer” zei de eekhoorn en hij was heel verdrietig. “Ik hou niet van woorden die weg waaien. Ik wil ze het liefst vastpakken, de woorden in mijn handen houden en ze dan proberen te begrijpen!”


“De woorden van Uw preken, ds. Oosterhoff”, zo besloot Ruurd Gjaltema zullen niet wegwaaien. Ze zijn vastgelegd in een bundel. Voor ieder verkrijgbaar en na te lezen.” 
Na afloop van de dienst was al direct belangstelling voor de bundel. Voor de prijs van € 9,- kan de bundel ’12 Preken over Openbaring door ds. Hans Oosterhoff, Grote – of Sint Martinuskerk Dokkum worden gekocht in het Martinushuis, Markt 2, te Dokkum op woensdagmiddag tussen half 3 en 5 uur.
PR – cie
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep (& livestream) vanuit de Fontein
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep & livestream vanuit De Herberg
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19.00
meer details

Leeskring
datum en tijdstip 24-09-2020 om 10.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.