‘Omtinken….’

Bent u lid van onze gemeente en zou u graag wat willen doen, maar is een hele bezoekwijk te belastend, leest u dan vooral verder.
Onze gemeente is opgedeeld in dertien secties. Elke sectie heeft een ouderling en een of meer pastorale bezoekers. De secties zijn zo ingedeeld dat er voor elk gemeentelid een contactpersoon is, zodat het omzien naar elkaar goed georganiseerd is en dat er geen gemeenteleden zijn die niet ‘gezien’ worden. Echter de afgelopen jaren wordt het steeds moeilijker om voldoende contactpersonen te vinden. De huidige groep contactpersonen vergrijst waardoor er met enige regelmaat mensen afscheid nemen. De vacatures kunnen moeizaam, of niet, worden ingevuld. We begrijpen dat het voor jongere gemeenteleden lastig kan zijn om zich te verbinden aan een bezoekwijk. Voor hen is het leven druk. Zeker als er opgroeiende kinderen zijn. Onbedoeld resulteert dit erin dat mensen over het hoofd worden gezien en dat de generatiekloof tussen ouderen en jongeren in de gemeente toeneemt. Daarom komen we als Werkgroep Pastoraat met een aanvulling op het huidige systeem. Graag zouden we zien dat (jongere) gemeenteleden met een of twee (oudere) gemeenteleden contact onderhouden. Ze brengen regelmatig een bezoekje en bouwen zo een band op. Zij weten wat er speelt en kunnen indien nodig een ouderling, pastoraal bezoeker of predikant/pastor inschakelen.
Lijkt u dit wat? Neem dan contact op met Afke Veltman-Visser, tel.: 0519-221022, e-mail: afkevisser@knid.nl

‘Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen’ (Hebreeën 10:24)

Werkgroep Pastoraat

Israƫlavond met Tswi Herschel uit Israƫl

21 okt 2021 om 19.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

24 okt 2021 om 9.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

24 okt 2021 om 9.30

27 okt 2021 om 19.00

Cie. Eredienst Herberg

27 okt 2021 om 20.00

28 okt 2021 om 19.30

Aanmelden via meevieren.nl

U kunt hier uw kerkdienst en of bijeenkomst uitzoeken en aanmelden.

Geandewei