Aandacht voor Sint Maarten in kerk

Kinderen in Dokkum ontvangen deze week op school een knutselplaat om een spaardoosje in elkaar te kunnen knutselen. Want omdat Sint Maarten vroeger zijn mantel deelde met een oude man, wil de Raad van Kerken graag met de kinderen geld sparen om dit te overhandigen aan de Voedselbank. Het geknutselde en gevulde spaardoosje kan meegenomen worden naar de Katholieke Kerk. Tijdens de viering worden er liedjes gezongen en horen de kinderen meer over wie Sint Martinus nu eigenlijk was vroeger en wat hem bekend heeft gemaakt.

Lampion mee naar de kerk

Maar natuurlijk mag de lampion ook mee, want na de viering begint de optocht via het Westerbolwerk en Parksterbolwerk naar de Grote Kerk. Bij slecht weer gaat de tocht rechtstreeks van de Katholieke Kerk naar de Grote Kerk. Daar aangekomen wordt een cheque met het bedrag dat door de kinderen is gespaard, overhandigd aan de Voedselbank. De viering en optocht zijn georganiseerd door een werkgroep die samengeroepen is door de Raad van Kerken. Natuurlijk zorgen ze ook voor wat lekkers in de Grote Kerk aan het einde van de middag. Alle ouders, kinderen en belangstellenden zijn van harte welkom!

16.00 uur Inloop in de Katholieke kerk aan de Koningsstraat

16.30 uur Start viering