Startzondag 2018

Vanuit de 3 wijken werd een gps-tocht georganiseerd door het jeugdwerk. De wijken wisten niet dat alle wijken meededen en waren wel verbaasd toen ze zagen dat alle wijken samen kwamen op de Zijl.
Het was mooi te zien hoe jongeren de ouderen bij de hand namen om met de gps-tracker de punten te vinden die waren uitgezet.
Niet iedere groep is het gelukt om alle punten te vinden maar alle groepen kwamen wel uiteindelijk op de Zijl. Hier kwamen de rode, de groene en blauwe groepen van de wijken bij elkaar en van Renetta kregen ze een opdracht om de getallen bij elkaar op te tellen en te delen. Het getal wat eruit kwam was een deel van de code van de schatkist en zo konden we de schatkist openen.
Hierin zaten 3 fotolijsten met de tekst:
“Daar waar wegen elkaar kruisen mogen we zegen verwachten”
Ook zaten er kleine schatkistjes in met kaartjes waar deze tekst ook op stond. Deze werden uitgedeeld en meegenomen naar de eigen kerken om ze daar uit te delen.
Hierna werd gesproken hoe mooi het was dat we als 3 wijken met elkaar bij elkaar mochten komen in het centrum van de stad. Aan de hand van de jongeren die als samen zijn binnen de PGDAW. We kunnen een voorbeeld aan hun nemen om samen kerk te zijn. Laten we naar elkaar luisteren en elkaar de ruimte geven om samen kerk te zijn. We gingen in een hart staan om te onderstrepen dat we samen kerk willen zijn.

Toen werd ook werd er de volgende zegenbede uitgesproken.
Mogen wij voor elkaar een zegen zijn,
bij alles wat ons te doen staat,
alles wat we beleven mogen,
alles wat ons overkomt.
Mogen wij voor elkaar een zegen zijn,
in het leven dat we samen delen,
zo kwetsbaar als het is.
Mogen wij vandaag
voor elkaar een zegen zijn,
in ons verschillen en ons gelijken.
Dan zal God ons zegenen in Zijn Naam:
Vader, Zoon en heilige Geest.
Amen.

Hierna gingen we weer terug naar de eigen kerken.

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

Kerkdienst via kerkomroep (& livestream) vanuit de Fontein