Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Van de kerkrentmeesters

Van de kerkrentmeesters
Aan het begin van dit nieuwe jaar, waarin de dagelijkse beslommeringen al weer heel gewoon zijn, willen wij als kerkrentmeesters van wijk 2 rondom de Grote Kerk nog eenmaal achterom kijken, naar 2015.
Nu weten kerkrentmeesters ook wel dat je dat niet te vaak moet doen natuurlijk en dat het veel beter is om de blik voorwaarts te houden, maar toch: soms zijn er van die gebeurtenissen die nog even de aandacht vragen.


Een dergelijke gebeurtenis is namelijk de aanschaf van een koororgel in de Grote Kerk te Dokkum.
In juni 2015 werden de eerste schermutselingen zichtbaar, toen een commissie werd samengesteld die de haalbaarheid en eventuele mogelijkheden zou onderzoeken.
Nu spreekt men in het kerkelijk jargon niet graag over toeval of toevalligheden, maar hoe je het ook wilt benoemen, er stond op dat moment een orgel te koop bij orgelbouwer Bakker & Timmenga in Leeuwarden, zoals wij er eentje zochten.
Dit historische orgel paste qua vormgeving en bouw perfect in ons historisch kerkgebouw en ook niet onbelangrijk: voor een betaalbare prijs.
Uit eigen middelen was ca. de helft van de aanschafprijs beschikbaar, voor het resterende bedrag hebben de kerkrentmeesters gemeend om een beroep op u als gemeenteleden te mogen doen, voor indien mogelijk een vrije gift.
Dit overtrof onze stoutste verwachtingen, want de giften, hoewel verschillend in omvang, stroomden letterlijk binnen, hetgeen de kerkrentmeesters met grote dankbaarheid vervulde.
Dus alle gevers heel, heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage, dit stelde ons in staat om dit fraaie instrument in december 2015 bij levering gelijk te kunnen afbetalen, nogmaals onze hartelijke dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.
Dan nog even dit, sinds 1 maart 2015 zijn de kerkrentmeesters van wijk 2 overgegaan op een ander systeem voor het verjaardagsfonds.
Nu bijna een jaar verder de balans opmakende lopen we qua bijdrage iets achter op het vorige systeem, maar de kerkrentmeesters zijn niet ontevreden over het bereikte resultaat, ook vanuit dit verjaardagsfonds is een bijdrage geleverd aan het koororgel.
Ook de gevers aan het verjaardagsfonds van wijk 2 willen wij hartelijk dankzeggen voor hun bijdragen van het afgelopen jaar en wij hopen ook het komende jaar weer op uw betrokkenheid te mogen rekenen.
 
namens de wijkkerkrentmeesters van wijk 2 rondom de Grote Kerk.
Tjerk Dijkstra   
 
Een verder omschrijving van het koororgel vindt u hier.


terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep (& livestream) vanuit de Fontein
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep & livestream vanuit De Herberg
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19.00
meer details

Leeskring
datum en tijdstip 24-09-2020 om 10.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.