Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Verslag bezoek Muiderkerk Verslag bezoek Muiderkerk
Da. J.A.Falkenburg was er ook , zij is een vriendin van Greteke de Vries.  Da.Falkenburg was van 1987-1991 voorganger in de Grote Kerk in Dokkum.

Na de dienst was er koffiedrinken en  was er heerlijk gebak ter ere van de jarige dominee,  gemaakt door een Syrische bakker en hebben wij gesproken met enkele gemeenteleden.

Tijdens de lunch hebben we uitgebreid gesproken over onze wederzijdse activiteiten. De diaconale werkgroep vertelde o.a. dat zij dit jaar in december een “verbindingskerstfeest” willen organiseren waarvoor  iedereen daar uit de buurt  een uitnodiging krijgt. Multicultureel met o.a. Joodse mensen, Surinamers  en Moslims. Ze  geven aan dit wel spannend te vinden. Duidelijk voor hen was wel dat er een kerstboom in de kerk zal staan.

Daarna zijn we met de tram naar Betondorp gegaan om daar Ds. Margrietha Reinders te ontmoeten. Samen met een groep vrijwilligers en met steun van de Protestantse Kerk zijn zij daar een  aantal jaren geleden de pioniersplek “Betondorp Bloeit” gestart. Deze wijk kent  veel armoede.  Ds. Reinders vindt dat het evangelie body krijgt door er voor mensen te zijn.  Laagdrempelig, voor kerkelijke en niet kerkelijke mensen maar vooral voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Door o.a. maaltijden in buurthuis “het Karnhuis” te organiseren hopen zij mensen diakonaal en geestelijk met elkaar te verbinden en zo warmte en vriendschap te creëren. Verder hebben zij o.a. de Betondorp Buurt Brigade opgericht en die houdt zich bezig met boodschappen doen, koken, voorlezen,klussen, autorijden  en breien met  en  voor buurtbewoners.

Veel moed en doorzettingsvermogen zijn nodig om dit werk te doen vertelde Ds. Reinders ons.

Met dit bezoek kwam er een einde aan een bijzonder waardevolle dag.

Namens de diaconie,

Ina,Baukje,Minne, Annemieke.

 
terug
 
 
 
 

Kerkdiensten PGDAW
datum en tijdstip 26-01-2020 om 09.30
meer details

Kerkdienst Grote Kerk met ds. J.P. Oosterhoff bevestiging diaken Froukje; afscheid koster Liskje
datum en tijdstip 26-01-2020 om 9.30
meer details

Inloophuis - Martinushuis (Grote Kerk)
datum en tijdstip 29-01-2020 om 14.30 uur
meer details

Kerkdiensten PGDAW
datum en tijdstip 02-02-2020 om 09.30
meer details

Eetgroep
datum en tijdstip 05-02-2020 om 17.30
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.