Verslag bezoek Muiderkerk Verslag bezoek Muiderkerk
Da. J.A.Falkenburg was er ook , zij is een vriendin van Greteke de Vries.  Da.Falkenburg was van 1987-1991 voorganger in de Grote Kerk in Dokkum.

Na de dienst was er koffiedrinken en  was er heerlijk gebak ter ere van de jarige dominee,  gemaakt door een Syrische bakker en hebben wij gesproken met enkele gemeenteleden.

Tijdens de lunch hebben we uitgebreid gesproken over onze wederzijdse activiteiten. De diaconale werkgroep vertelde o.a. dat zij dit jaar in december een “verbindingskerstfeest” willen organiseren waarvoor  iedereen daar uit de buurt  een uitnodiging krijgt. Multicultureel met o.a. Joodse mensen, Surinamers  en Moslims. Ze  geven aan dit wel spannend te vinden. Duidelijk voor hen was wel dat er een kerstboom in de kerk zal staan.

Daarna zijn we met de tram naar Betondorp gegaan om daar Ds. Margrietha Reinders te ontmoeten. Samen met een groep vrijwilligers en met steun van de Protestantse Kerk zijn zij daar een  aantal jaren geleden de pioniersplek “Betondorp Bloeit” gestart. Deze wijk kent  veel armoede.  Ds. Reinders vindt dat het evangelie body krijgt door er voor mensen te zijn.  Laagdrempelig, voor kerkelijke en niet kerkelijke mensen maar vooral voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Door o.a. maaltijden in buurthuis “het Karnhuis” te organiseren hopen zij mensen diakonaal en geestelijk met elkaar te verbinden en zo warmte en vriendschap te creëren. Verder hebben zij o.a. de Betondorp Buurt Brigade opgericht en die houdt zich bezig met boodschappen doen, koken, voorlezen,klussen, autorijden  en breien met  en  voor buurtbewoners.

Veel moed en doorzettingsvermogen zijn nodig om dit werk te doen vertelde Ds. Reinders ons.

Met dit bezoek kwam er een einde aan een bijzonder waardevolle dag.

Namens de diaconie,

Ina,Baukje,Minne, Annemieke.

datum en tijdstip 08-12-2019 om 09.30

2de advent Kerkdienst in de Grote Kerk met ds. J.P. Oosterhoff H.A.
datum en tijdstip 08-12-2019 om 09:30

Moderamen wijk1
datum en tijdstip 10-12-2019 om 10.00

Inloophuis - Martinushuis (Grote Kerk)