Verslag Landelijke Diaconale Dag 2018

Later in de grote hal met heel veel stands zochten we haar en haar man op. Ze was zeer content met het feit dat er Dokkumers waren. Zij hadden immers ooit nauwe banden met Dokkum. In 1984 werden ze vanuit de Fontein uitgezonden naar Chili. Wij moesten vooral de groeten overbrengen naar u allen in Dokkum; bij dezen. Vooraf aan het bezoek in Utrecht kregen we thuis keuzemogelijkheden toegezonden voor het bezoeken van de  verschillende workshops. Een ieder mocht naar eigen inzicht daarop inschrijven. Onze diakenen bezochten workshops als : zingen, vieren en dienen, hoe en met wie werk je als diaconie samen, zo word ik een groenere kerk, wat kerken kunnen doen voor kinderen en armoede, zo lees je de bijbel in een diaconale context en deden daar veel inspiratie op.
In de pauze is er een broodje en (karne)melk en kunnen we aanschuiven aan de "Tafel van Hoop" waar de lunch wordt genuttigd met vluchtelingen. Aan het slot van deze zeer inspirerende dag genieten we van Stef Bos, die drie geweldige nummers ten gehore geeft, waarvan een in het Zuidafrikaans. Wat een zanger en entertainer. Ook mag hij, samen met Kees Posthumus (organisatiemedewerker) de prijs bekendmaken en uitreiken van de Smaakmaker van deze dag. Dat is een diaconaal cafe in Rotterdam. Tot slot zingen we nog uit volle borst en wordt een ieder bedankt voor de aanwezigheid en wordt ons een goede thuiskomst toegewenst, met de hoop dat we opnieuw geïnspireerd zijn geworden voor het werk in ons thuisfront. Voor ons als diakenen van Dokkum zijn we dat volop geworden en we hopen dit over te kunnen brengen in de nieuwe eenwording van de kerkenraad en diaconie van onze eigen PGDAW.
namens de diakenen van Dokkum.

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00