Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Een startzondag anders dan anders Een startzondag anders dan anders

 Anderen maakten met ervaren gidsen een korte stadswandeling – ook voor echte Dokkumers bleek er nog veel te ontdekken. Intussen mochten we jeugdfoto’s van kerkenraadsleden proberen te herkennen: dat bleek verbazend moeilijk en het leverde heel wat gesprekken op. Leuk! Jeugdwerkster Sietske Koole hielp bij een puzzeltocht: waar in het gebouw zijn de fraaie foto’s in de vergaderzalen terug te vinden?  In de consistorie konden we napraten over de preek met ds. Oosterhoff. Tegelijkertijd deden anderen mee met een muziekquiz: organist Auke de Boer liet ons steeds kiezen tussen twee stukjes muziek: wat is wat? Dat bleek soms nog moeilijker dan “kenners” hadden gedacht. Later ging Auke met gemeenteleden liederen uit het Liedboek instuderen die wat minder bekend lijken; mensen genoten daar zichtbaar van.

Zo was er dus echt voor elk wat wils!

Rond 12.30 begon de lunch. Ook die was geheel verzorgd door gemeenteleden. Er was een rijke variatie ingebracht aan soep, luxe brood en broodjes, hartige taart, salades, melk, vruchtensap, teveel om op te noemen. Aan de tafels werd druk gepraat en ook van plaats gewisseld: van echte ontmoeting konden we dus ook hier spreken!
De voorbereidingscommissie verzette een hoop werk. Vele gemeenteleden brachten allerlei lekkers in. Het succes van deze startzondag, een echte ontmoetingszondag, was groot.

Heel hartelijk dank aan allen die hun steentje aan deze bijzondere startzondag bijdroegen! 

terug
 
 
 
 

Inloophuis
datum en tijdstip 23-05-2018 om 14.30
meer details

Kerkdiensten in Wijk 1
datum en tijdstip 27-05-2018 om 09.30
meer details

Kerkdienst Grote Kerk met ds. J.P. Oosterhoff
datum en tijdstip 27-05-2018 om 9.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.