Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Reglement beheer begraafplaatsen Reglement beheer begraafplaatsen

Plaatselijk reglement beheer begraafplaatsen en tarieven dd 01-11-2019 .
 
Overdracht administratie begraafplaatsen Overdracht administratie begraafplaatsen
Met ingang van de fusie in 2005 is de Protestantse Gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens de eigenaar van de begraafplaats bij de St. Catharinakerk te Aalsum en de begraafplaats bij de St. Vituskerk te Wetsens. Het College van Kerkrentmeesters van deze gemeente is verantwoordelijk voor alle uitvoerende taken die bij dit eigenaarschap behoren.
 
Tot nu toe werd de administratie van de begraafplaatsen uitgevoerd door Administratiekantoor Ter Haar, die dit al vele jaren naar volle tevredenheid heeft uitgevoerd.
 
In zijn vergadering van 13 november 2017 heeft het College van Kerkrentmeesters besloten om de administratie van de begraafplaatsen vanaf 1 januari 2019 centraal door het Kerkelijk Bureau te laten uitvoeren.
 
Wij maken daarbij gebruik van een uitgebreid administratieprogramma voor begraafplaatsen van de landelijke PKN-kerk. Door alle administraties op het Kerkelijke Bureau te concentreren kunnen we kosten besparen en de continuïteit en veiligheid van de computersystemen beter waarborgen.
 
In verband met de privacy wetgeving lijkt het ons goed om te melden dat wij met Administratiekantoor Ter Haar een overeenkomst zijn aangegaan voor het goed overdragen van de gegevens uit zijn systeem naar ons systeem, waarbij de PGDAW de nieuwe verwerker wordt. Vervolgens zal het Administratiekantoor, nadat de gegevens in ons systeem zijn ingevoerd, de persoonsgegevens uit zijn systeem verwijderen en ons een verklaring sturen, dat hij niet meer beschikt over de gegevens. 
 
De heer T. Smit heeft tot volle tevredenheid vele jaren gezorgd voor het beheer van de begraafplaatsen. Dit werk wordt nu ook geregeld door de medewerksters van het Kerkelijk Bureau.
 
Hebt u vragen rondom de administratie van de begraafplaatsen of het begraven van personen dan kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau via het e-mail adres:begraafplaats@pgdaw.nl of via het telefoonnummer 06-15228974.
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.