Martinusmaal juli

De maaltijd was alvast een voorproefje op de zomer: meloen met ham vooraf, een heerlijke schotel van zalm met gestoofde komkommer en een rijst / groenteschotel met tropisch fruit. Als toetje ijs met vers fruit en slagroom. Tijdens de maaltijd en na afloop werd er volop met elkaar gepraat en werden allerlei nieuwtjes uitgewisseld. Kortom: men vond het weer heel lekker en gezellig.
De volgende maaltijd is weer de eerste woensdag van de maand, dus 3 augustus.

Reactie van een bezoekster van het Martinusmaal

De eerste woensdag van iedere maand heeft een bijzondere betekenis voor zo’n 20 tot 25 ouderen in Dokkum...... want dan wordt door een aantal lieve mensen weer een bijzonder gerecht klaar gemaakt, en aan diezelfde ouderen, (waarvan ik er één van ben,) in een zaal van de Martinikerk geserveerd.
Zo ook in Juli. Om half zes ontmoeten we elkaar in het bijgebouw van de Martinikerk. Zo langzamerhand beginnen we elkaar te kennen, en het is dan ook weldra een gezellige drukte. Over één ding zijn we het eens, het ruikt al heerlijk! En de verwachting wordt nog overtroffen, het is ook heerlijk. Ik kan dan ook niet nalaten om u er wat van te vertellen.
Dit keer is als thema voor het diner gekozen “de lente”. We krijgen als voorgerecht meloen met ham. Het hoofdgerecht bestaat uit twee mogelijkheden. Er worden twee warme schotels opgediend, één met kip, groente, rijst, versierd met vruchten en de ander met komkommer, zalm met dillesaus en aardappelen.
Ik moet wel bekennen, dat niemand een keuze maakt, maar dat we allemaal beide gerechten proeven. Het zag er ook te lekker uit! Het nagerecht was een vruchtencoupe met ijs en slagroom. En tot slot een heerlijk kopje koffie of thee. U begrijpt dus nu wel, waarom we naar die eerste woensdag uitkijken!!
En dat alles dank zij een team van vrijwilligers, dat iedere maand weer met veel enthousiasme voor ons klaar staat om het te bereiden.

Orgelconcert

vr 12 aug 2022 om 20:00

Kerkdienst vanuit De Grote Kerk ook te beluisteren via kerkomroep

zo 14 aug 2022 om 09.30