Pastoraal Meldpunt

Lees meer 

Besluit gebouwen

Update: 16-09-2022

Op maandag 12 september j.l. is er in de kerkenraad een besluit genomen over de toekomst van de gebouwen. Het advies van Kerkelijk Waardebeheer wordt opgevolgd, de PGDAW gaat verder met de combinatie Herberg - Grote Kerk.
Zowel het besluit als ook een uitgebreide argumentatie is op het besloten deel van deze website (voor leden) te lezen.
klik hier voor de inlog van het besloten deel

Lees meer 

Collectes

Update:  26-09-2022

Collectes
zondag 2 oktober
zondag 9 oktober

Lees meer 

Terugblik Startzondag 18 september

Update: 16-09-2022

We kijken terug op een geslaagde Startzondag rond het thema “Aan Tafel”. Het werd een menu met drie gangen in drie verschillende kerkgebouwen. De eerste gang was in de Grote Kerk, waar iedereen welkom werd geheten en waar het eerste stuk van de dienst gehouden werd.

Lees meer 

Vorming en Toerusting

Update: 05-09-2022

2. De economie van het genoeg.....

Datum : dinsdag 4 oktober
Tijd      : 20.00 u.
Plaats  : de Herberg

Toen in het voorjaar van 2020 de coronacrisis ons overweldigde en grote onzekerheid met zich meebracht, was daar te midden van de crisis de kerk met een eenvoudige, maar zeer waardevolle respons. Vlaggen met de tekst ‘houd moed, heb lief’ wapperden op kerkgebouwen door heel Nederland.

Lees meer 

Donderdag 6 oktober - Vrienden van Israël in de Herberg

Update: 26-08-2022

 

 
Lees meer 

Vorming en Toerusting

Update: 26-09-2022

3. Met Rabbi Baalscherm-Tov op reis … Chassidische Legenden

Datum: zondag 9 oktober
Tijd     :    15.00 u.
Plaats : DoRe Gemeente Legeweg

De Chassidische Legenden zijn voortgekomen uit het chassidisme. Het chassidisme is een ultra-orthodoxe richting binnen het jodendom. Het chassidisme vindt zijn oorsprong in Oost- Europa. Het is het vertrouwenwekkende, optimistische geloof van een eenvoudige man van de joodse gemeenschap in Polen, de eerste helft van de achttiende eeuw.

Lees meer 

“Samen zingen met Pro Rege”

Update: 26-09-2022

Onder enthousiaste leiding van dirigent Jan Hibma start “Pro Rege” het nieuwe seizoen traditiegetrouw met een zangavond “Samen zingen met Pro Rege” op zondagavond 9 oktober 2022 om 19.30 uur in de Fonteinkerk op de Keppels 3 in Dokkum.
De muzikale begeleiding is in handen van Anja Heikamp-Kommerie op het orgel en Ronald Postema op piano. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten.
 

Vooraankondiging excursie Joods Groningen

Update: 26-09-2022


Vrienden van Israël Dokkum organiseert op woensdagmiddag 19 oktober een excursie Joods Groningen. Aanvang 14.00 uur in de synagoge, Folkingestraat 60, Groningen. Voor nadere informatie en/of opgave: vriendenvanisraeldokkum@gmail.com
 

Vorming en Toerusting

Update: 26-09-2022

4. De zesde van Beethoven

Datum : dinsdag 25 oktober
Tijd      : 20.00 u.
Plaats  : de Fontein

In de 6e symfonie met de bijnaam de ‘Pastorale’ symfonie geeft Beethoven op meesterlijke wijze de sfeer van de natuur en landschappen muzikaal weer.

Lees meer 

Fonteinsoos

Update:  26-09-2022

Op Prinsjesdag zaten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op bovenstaande stoelen. Maar in zaal 3 van de Fonteinkerk worden onderstaande stoelen vanaf Prinsjesdag bezet door alle vrouwen die het gezellig vinden om iedere week samen koffie te drinken.
 

Lees meer 

Verslag Martinusmaal september 2022

Update:  26-09-2022


Op woensdag 7 september was het weer tijd voor het Martinusmaal. Ondanks enkele afmeldingen schoven er toch 15 gasten aan voor de maaltijd.

Lees meer 

Schoenendoosactie

Update:  26-09-2022

De schoenendoosactie van GAiN is weer van start gegaan! Samen met jullie willen wij ook dit jaar weer heel veel kinderen blij maken met een mooi versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel.

Lees meer 

Pastoraat

Update:  26-09-2022
Mededelingen van het pastoraat.
Lees meer 

Van de kerkenraad

Update:26-09-2022

Nieuws uit de kerkenraad

Lees meer 

Info Kerkrentmeesters

Update:26-09-2022

Nieuws van het College van Kerkrentmeesters

 

                             

 

Lees meer 

Leeskring

Update: 26-09-2022
De leeskring is weer begonnen met een mooie groep. We bespreken het boek ‘Nieuwe Bijbelse Miniaturen’, van Carel ter Linden, uitgegeven bij de Arbeiderspers.
Komende data zijn 29 september; 13 en 27 oktober; 10 en 24 november en 8 december, om 10.00 uur in het Martinushuis. Vanaf 9.45 is er koffie.
Wie nog mee wil doen is welkom. Je kunt zo instappen; we lezen het boekje samen, en praten er dan over door.
Ds. Hans Oosterhoff
Lees meer 

in de Herberg

Update: 26-09-2022
De Gebedsgroep Herberg komt tweewekelijks bijeen op de woensdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. U/jij bent van harte welkom om aan te sluiten en/of om uw gebedsintenties aan ons door te geven. De eerstvolgende bijeenkomst is op 12 oktober in de Herberg.
Voor nadere info: ds. Herman F. de Vries
 

In de Fontein

Update: 26-09-2022

Nu de vakanties weer voorbij zijn gaat ook de gebedsgroep De Fontein weer van start.
Net zoals de afgelopen jaren willen wij bij elkaar komen om met elkaar te bidden voor kerk en
samenleving en wat er verder zoal plaatsvindt. 
Lees meer 

Interkerkelijke vrouwenochtend

Update: 05-09-2022

Start op 30 september in het MFC “it Spectrum” in Burdaard
aanvang 9.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur). Ons winterprogramma 2022/2023 is klaar.
Thema: Hemelkinderen. Spreekster: Willie Zeldenrust-ten Harkel.
Kosten € 5,00, koffie en cake inbegrepen. Iedereen is van harte welkom
( kinderoppas aanwezig)
 

Brei- en haakgroep

Update: 05-09-2022

Als handwerkgroep willen we op donderdag 8 september van 9.45 tot 11,15 uur weer beginnen. Wij maken o.a. kraampakketten, die worden verstuurd door Zending over Grenzen naar Oost Europa.
Hiervoor haken/breien wij sokjes, mutsjes, vestjes en dekentjes en naaien we broekjes, lakentjes en slopen. Maar daarnaast zijn er luiers, rompertjes, T-shirts, sokjes, spelden, stukjes babyzeep, badhanddoeken en knuffels nodig. Deze kopen we bij de kringloop of nieuw, maar gelukkig krijgen we ook heel veel.
Lees meer 

Moerbeiboom

Update: 16-08-2022
Meer dan 900 stemmen voor onze prachtige moerbeiboom in de Stiltetuin van de Grote kerk.

Daarmee eindigde de boom nog net niet in de top 5 van mooiste monumentale bomen van Nederland.  Het hangt nu af van het oordeel van de vakjury of we toch nog hoger uitkomen.   Dat de boom vitaal is en dat tot op heden de besjes worden gebruikt in toetjes en bier leverde extra punten op.  In de holtes van de boom werd gezocht naar vleermuizen.  Die zijn er vast, hebben we de jury verzekerd. “Misschien zijn ze even niet thuis”.    In oktober volgt de einduitslag.  We wachten vol spanning af! 

 

Open kerk en Sing-in

Update: 05-07-2022
Ook op zondagmiddag staat de Grote Kerk op de Markt open. Groot en klein loopt binnen. De tentoonstelling Drieluik trekt de aandacht en wordt zorgvuldig bekeken. Mensen gaan er bij zitten en luisteren naar het orgelspel. Er ontstaan mooie gesprekken. Kinderen kijken hun ogen uit. Toeristen komen later op de middag terug om mee te doen met de Sing-in. Gemeenteleden ontmoeten elkaar en zingen mee. Iedereen is van harte welkom!
Uit het gastenboek:
‘Mooi initiatief om kerk te openen voor iedereen. De organist speelt mooie liederen. Tentoonstelling gemaakt door de jeugd zeer de moeite waard’
‘Met veel plezier gekeken naar de drie-luiken. Verrassende diversiteit!!’
‘Wat skitterende wurkstikken! Wat ha wy genoaten!’
‘Heerlijk meegezongen met de Sing-in’

Datum: iedere zondagmiddag
Tijd: 14.00-17.00 uur
Sing-in: 16.15-16.45 uur
Werkgroep Open Kerk op Zondag

Fonteinkoor

Update: 17-06-2022

Wie wil er meezingen in het Fonteinkoortje?
Een tijdje geleden werd, door een aantal enthousiaste zangers en zangeressen, medewerking verleend aan een tweetal erediensten in de Fontein (Witte Donderdag en Paaszondag). Er werd toen geopperd om als Fonteinkoor vaker mee te werken aan erediensten. Het voorstel was om één keer per maand samen te komen voor het instuderen van de muziek, bijvoorbeeld op de zondagmorgen na een kerkdienst in de Fontein (maar andere momenten zijn uiteraard bespreekbaar).

Lees meer 

Helpende handen

Update: 03-06-2022
Omzien naar elkaar, dat is de vertaling van ‘je naaste liefhebben als jezelf’. Met  dat ‘omzien’ geven we ons geloof handen en voeten.
Wilt u voor andere gemeenteleden iets kunnen betekenen meldt u dan aan voor “Helpende handen” .

U kiest wat het beste bij u past, tevens kunt u aangeven welke dagen van de week u het beste uitkomen, zodat wij zoveel mogelijk mensen kunnen inzetten waardoor de belasting minimaal is. 
 

Iedereen is welkom!

Update: 22-03-2022
Om iedereen in de fonteinkerk weer een warm welkom te geven willen we graag het welkomstcomité weer opstarten. Tijdens de dienst zal er dan weer bij elke ingang een gastheer/vrouw staan om u een warm welkom te geven. Mocht u graag ook 1 van de gastheren of vrouwen willen zijn dan kunt u zich aanmelden bij:
Klasina de Wilde,
klasinadewilde@hotmail.com

Inloophuis Grote Kerk weer open

Update: 22-03-2022
Vanaf woensdagmiddag 9 maart 2022 is het Inloophuis in de Grote Kerk weer open voor ontmoeting. Iedereen is dan weer van harte welkom onder het genot van een kopje koffie of thee voor een gesprekje over van alles en nog wat.
Wanneer          : iedere woensdagmiddag
Hoe laat           : van 14.30-16.30 uur
Waar               : in het Martinushuis op de Markt.

U allen van harte welkom. Kom wanneer u wilt. Neem een kennis/buurman/familielid mee. De gastdames en gastheren staan voor u klaar. Locatie op de markt is te herkennen aan het bord met Open Kerk en de vlag hangt uit.
Namens de werkgroep Inloophuis : Minne Boelens tel. 0519-295385

Gemeentevergadering 30 juni terugkijken

Update: 05-07-2022
Afgelopen donderdag 30 juni was er een gemeentevergadering in de Grote Kerk. Het kan zijn dat u verhinderd was of het nog een keer wilt lezen: hieronder staat de inleiding van de voorzitter bij het voorgenomen besluit gebouwen.

De achterliggende stukken bij de vergadering staan nog steeds op het besloten deel van de website. Per abuis stond daar de nog niet aangepaste versie van onze Plaatselijke Regeling. De juiste versie is inmiddels geplaatst.
De gemeentevergadering is ook terug te kijken op Kerkomroep.nl.
 
Namens de kerkenraad
Attje Meekma, scriba
 
Lees meer 

De Gebouwenkeuze

Update: 21-06-2022
BERICHT VOOR DE GEMEENTE over de gebouwenkeuze.
De kerkenraad heeft in het proces om te komen tot een keuze voor onze vier kerkgebouwen, De Fontein, De Herberg en De Grote Kerk in Dokkum en de St. Catharinakerk in Aalsum, een aantal onderzoeken laten uitvoeren. 
Lees meer 

Vragen & antwoorden proces gebouwen

8 november 2021

Kanselbericht 7 november 2021

In oktober hebben we u meegedeeld dat er meer tijd nodig is om te komen tot een voorgenomen besluit over de gebouwen. De kerkenraad kan nu melden dat er zich een mogelijk alternatief heeft aangediend: de verkoop van alle drie grote kerkgebouwen en de bouw van één nieuw gebouw. De Grote Kerk blijft daarbij beschikbaar voor gebruik door onze gemeente. Ook nu is zorgvuldigheid belangrijk, daarom heeft de kerkenraad ermee ingestemd om dit alternatief te onderzoeken. Hiervoor zal ongeveer 4 maanden tijd nodig zijn.

 Inmiddels liggen er nog steeds de vele vragen naar aanleiding van het adviesrapport van Kerkelijk Waardebeheer. De vragen, met de door de kerkenraad vastgestelde antwoorden,  staan op het besloten deel van de website. 

Nog geen toegang? Als u lid bent van de Protestantse Gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens kunt u dat


 

Wat er letterlijk van de kansel verkondigd is


Dokkumer kerken bieden Oekraïense vluchtelingen ontspanningsmiddag aan

Update: 11-04-2022


Vier Dokkumer kerken (de Chr. Gereformeerde, Doopsgezind/Remonstrantse, Protestantse en de Roomse Kerk) hebben samen met de Steungroep Oekraïne de afgelopen maanden hun hulp aan- geboden aan de Oekraïense vluchtelingen.
Er werden activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd, mensen met elkaar in contact gebracht en er staat verder nog, samen met de burgerlijke gemeente, scholing op het programma.
Na een eerdere ontmoetingsbijeenkomst in april werd er afgelopen zondag 29 mei een middag verzorgd door het Leeuwarder Accordeonensemble in de Herberg. Dit laatste was vooral bedoeld om, na alle spanningen die men te verwerken krijgt, een middag met vooral muziek aan te bieden.
De middag begon en eindigde met het Oekraïense volkslied. Het ensemble had hierop geoefend en dit viel zeker bij de ongeveer dertig vluchtelingen in de smaak. Bij de eerste klanken stonden ze meteen op, zongen mee en hier en daar werd een traan weggepinkt.
 

Lees meer 

Agenda

Gebedsgroep (De Herberg)

wo 28 sep 2022 om 19.00

Gebedsgroep (De Fontein)

wo 28 sep 2022 om 19:30

Brei- en haakgroep

do 29 sep 2022 om 09:45

Leeskring

do 29 sep 2022 om 10:00

Kerkdienst vanuit De Herberg ook te beluisteren via kerkomroep

zo 02 okt 2022 om 09.30

Johannes de Heer - zangdienst

zo 02 okt 2022 om 16:00

U kunt hier aanmelden voor uw bijeenkomst


LinksGeandewei
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy