Van Renetta

Update: 07-02-2023

Op dit moment ben ik druk bezig met de diensten in februari. De uitslaapdienst op 12 februari en de kliederkerk op 19 februari. Eén keer in de twee weken is er een catechese. Een leuke groep meiden die nadenkt over geloven. We gebruiken de methode van Follow up. De laatste keer hadden we het over delen. Wat deel je met wie. Wat zet je wel/niet op sociale media. Deel je dat je naar de kerk gaat/ gelooft? We lazen in de Bijbel en hoorden hoe Jezus met anderen deelde.
Lees meer 

Uitslaapdienst 12 februari

Kliederkerk 19 februari 2023

Lees meer 

Open Topaz-ruimte

Update: 07-02-2023
De TOPAZ-ruimte is vanaf 17 februari open. Vanaf dan elke 1ste en 3de vrijdag van de maand en van 20.00 tot 22.30. De TOPAZ-ruimte is dan open om samen met anderen spelletjes te doen, film te kijken e.d. Neem gerust je vrienden mee!

 

Hallo allemaal

Update: 07-02-2023

Mijn naam is Anneke Dijk, dochter van Wouter en Margriet Dijk. In de zomer ga ik van 22 juli tot en met 11 augustus 2023 naar Sierra Leone. Samen met 2 vriendinnen en een hele groep anderen gaan we samen mee met de organisatie, World Servants. In het dorpje Makomp in Sierra Leone gaan we een basisschool bouwen, zodat de kinderen in eigen dorp naar school kunnen gaan. Eerst moesten de kinderen een half uur lopen om naar school te kunnen gaan.

Lees meer 

Tienerkerk

Update: 23-01-2023
 
Op 8 januari was de eerste tienerkerk van dit jaar met het thema “Gelukkig Nieuwjaar!”
Met elkaar hebben we nagedacht over wat geluk nou eigenlijk is. Waar worden we gelukkig van? De antwoorden op deze vraag staan in de woordwolk. We hebben in de bijbel de Bergrede gelezen.
Lees meer 

Kinderkerst

Update: 12-01-2023
 
Nog even een terugblik op het kinderkerstfeest in de Fontein op 25 december. We zijn als voorbereidingsgroep dankbaar dat we met zoveel kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden het kinderkerstfeest mochten vieren. We willen nogmaals alle vrijwilligers die hierbij hebben geholpen bedanken en natuurlijk alle kinderen die meewerkten in de dienst!!
Alien, Karin, Joke, Renske en Renetta
 
Lees meer 

Sportkerk

Update: 12-01-2023


Het is al een poosje geleden maar wat hebben we een goede sportkerk gehad op 18 december. Met een grote groep jongeren zijn we naar de sporthal gegaan in het Tolhuispark. Hier hebben we allesbal gedaan. Een spel van allerlei sporten die door een spelleider door twee groepen gespeeld wordt. Anders is er in het midden een kort preekje, deze keer werd er een kerstverhaal voorgelezen. Aan het eind kreeg iedereen een kerstbal met Sportkerk erop mee.
Herbert, Jelle, Mirjam, Paul, Willem en Renetta
Lees meer 

kinderkerkuitje

Update: 12-01-2023

Op 30 december zijn we met een kleine 60 kinderen naar de Grote Keizer in Leeuwarden geweest. Het idee kwam van de kinderkerkleiding om zo aan het eind van het jaar een uitje te plannen met de kinderkerk om de kinderen van de drie kerken met elkaar te laten kennismaken. Dit is goed gelukt. Er werd door alle kinderen fijn samen gespeeld en hoe mooi is het als een kind zegt:’ anders zaten mijn klasgenoten vaak in een andere kerk en nu zijn we allemaal samen’. Er waren ook vele ouders die bleven en zo werd er ook tussen hen contact gemaakt. Een geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is!!
Alien, Corina, Joke en Renetta

World Servants

Update: 07-07-2022

World Servants geeft in de zomer van 2023 weer 800 jongeren de kans om te bouwen aan verandering in ontwikkelingslanden en in Nederland. Samen met lokale gemeenschappen bouwen ze aan een school, kliniek, lerarenwoningen, voorzieningen voor mensen met een beperking of fair trade voorzieningen. Ook vanuit Dokkum willen we graag weer de handen uit de mouwen steken.
Het doel van een World Servants-project is tweeledig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw dat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

 

Lees meer 

Instagram

Je kunt ons ook volgen via Instagram: @jeugdwerkdokkum.
 

Agenda

Bijbelkring in Nieuw Dockaheem seizoen 2022-2023

wo 08 feb 2023 om 09:45

Gebedsgroep (De Herberg)

wo 08 feb 2023 om 19:15

Brei- en haakgroep

do 09 feb 2023 om 09:45

Leeskring

do 09 feb 2023 om 10:00

V&T 10: Spiritualiteit en gezondheid - De Herberg

do 09 feb 2023 om 20:00

Kerkdienst vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk - ook te volgen via kerkomroep

zo 12 feb 2023 om 09:30

U kunt hier aanmelden voor uw bijeenkomst


LinksGeandewei
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy