Van Renetta

Update: 05-12-2023

Als ik dit schrijf is de adventsperiode al begonnen maar toch wil ik er iets over schrijven.
Tussen alle kerstproducten vind je bij steeds meer winkels adventskalenders en adventskaarsen om toe te leven naar Kerst. Maar waarom vieren we advent? En hoe sta jij er bij stil? Laat je je meevoeren in de drukte van december, of maak je ook tijd van bezinning?

Lees meer 

Kinderkerk en kinderoppas tijdens de Kerstvakantie

Update: 05-12-2023
Op zondag 31 december is er geen kinderkerk en kinderoppas in beide gebouwen. De rest van de Kerstvakantie wel! Zijn er nog vragen of suggesties, mail gerust naar kinderkerk-pgdaw@outlook.com. Groetjes,
leiding van de kinderoppas en de kinderkerk

Kliederkerk

Update: 05-12-2023
Op zondag 26 november was er een kliederkerk met als thema: ‘Er is genoeg voor iedereen’. Het verhaal van de weduwe van Sarefat werd verteld. De kinderen hebben broden gebakken, regenmeters gemaakt, een proefje gedaan met azijn en bakpoeder, gekleurd, getekend en gerend met chocolade munten. Het was een groot succes. Na een kort vieren hebben we samen soep en brood gegeten en het klopte. Er was genoeg voor iedereen!
De volgende kliederkerk is op 21 januari. Tot dan,
Wietske, Joke en Renetta

Topaz

Update:  05-12-2023

We beginnen allereerst maar met een heel leuk bericht! We hebben twee nieuwe mensen voor de leiding erbij en die gaan samen met Hendrik Feenstra de maandagclub draaien: Coby en Jaap-Jan Klugkist!
Super dat jullie dit willen doen. En zo zijn we uiteindelijk toch compleet. We hopen dat jullie samen met alle andere leiding een leuk seizoen mogen hebben.

Lees meer 

Kinderkerk - Adventsproject: Een nieuw begin

Update: 24-11-2023

Het adventsproject van de kinderkerk gaat van start met het thema: Een nieuw begin. De kinderen luisteren tijdens dit project naar de verhalen uit het evangelie van Lucas. Bij elk verhaal ontdek je weer: God maakt een nieuw begin. Voor in de kerk zijn er speciale kerstballen met illustraties uit het kerstverhaal. Tijdens het kindermoment worden deze ballen omgedraaid zodat zichtbaar wordt welk nieuw begin God geeft. We maken er met z’n allen een mooie tijd van!

Leiding Kinderkerk

Wie doet er mee aan de Krystkuier?

Sirkelslag 2023

Update: 30-10-2023

Vrijdagavond 13 oktober hebben we met 24 kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar gestreden voor de Sirkelslag beker. Verdeeld over drie teams konden ze ook tegen elkaar strijden. Het thema van de avond was Ga mee en aan de hand van het verhaal van Ester hebben de kinderen vijf spellen gespeeld.

Lees meer 

Laatste kinderkerk in de Fontein

Update: 10-10-2023
In de laatste kinderkerk in de Fontein zijn er door de kinderen schilderijen geschilderd en die zijn nu op een plank geplaatst en er hangt één plank in de Herberg en twee in de Grote kerk. Hierboven een impressie.
Leiding kinderkerk
 

 

Open Topaz-ruimte

Update: 03-10-2023
De TOPAZ-ruimte is vanaf 6 oktober weer open. Vanaf dan elke 1ste vrijdag van de maand en van 20.00 tot 22.30. De TOPAZ-ruimte is dan open om samen met anderen spelletjes te doen, film te kijken e.d. Neem gerust je vrienden mee!

 

Cathechese

Update:  03-10-2023

Dit jaar zal ik catechese geven aan jongeren van 12 tot 16 jaar.
We volgen de methode Follow Up. Een methode die ik vorig jaar ook gebruikt heb en die aansluit bij jongeren. Wat is geloven? Wat houdt ons bezig en hoe kun je dat verbinden met geloof. Maar ook wat vind jij belangrijk in het geloof en wat begrijp je helemaal niet in het geloof. Je kunt je opgeven bij: jeugdwerkerdokkum@gmail.com of via Whatsapp 0614830021
Groet,

Renetta Jansma-Hiemstra

Topaz

Update:  07-09-2023

Seizoen 2023/2024 staat voor de deur! Begin september bezorgen we bijna 200 uitnodigingen voor de jeugd van 12 t/m 15, en een week later halen we ze persoonlijk weer op! Heb je afgelopen voorjaar de kindernevendienst verlaten? Ben je al eerder op club geweest? Of is het er nog niet van gekomen….. Je bent altijd van harte welkom!

Lees meer 

Instagram

Je kunt ons ook volgen via Instagram: @jeugdwerkdokkum.