Kinderen gezocht voor de admiraliteitsdienst

Update: 25-07-2022
Voor de admiraliteitsdienst zijn we als sportkerk op zoek naar kinderen die mee willen helpen tijdens de dienst.
Lees meer 

Kliederkerk 3 juli 2022

Update: 25 juli 2022
Op zondag 3 juli was er kliederkerk. Het thema was: Op Reis. We begonnen deze kliederkerk met activiteiten.
Lees meer 

Einde seizoen!

Update: 25-07-2022

En opeens is het clubseizoen dan toch echt voorbij! Na weer een geslaagd seizoen waarin we met “oude” en nieuwe leiding gezellige en leuke clubavonden hebben gehad was er de gezamenlijke eindafsluiting.
Lees meer 

Van de jeugdwerker

Update: 25 juli 2022
 
Allereerst wil ik jullie vertellen dat ik mijn opleiding HBO-theologie gehaald heb. Op donderdag 14 juli had ik mijn eindgesprek op de Christelijke Hogeschool in Ede. Na vijf jaar studie is het klaar. Ik mag mij Hbo-theologe noemen. In oktober krijg ik mijn diploma en dan kan ik mij inschrijven bij de PKN als kerkelijk werker. Het was de afgelopen vijf jaren soms zwaar om alles voor elkaar te krijgen. Werken in de kerk in Dokkum en Oosternijkerk, werken in de zorg en studeren. Mijn gezin heeft mij erg geholpen en daar ben ik hun dankbaar voor. Dank ook aan Hilde Karssies die mij de afgelopen twee jaar begeleid heeft en vele verslagen nagekeken heeft. Vele mensen vragen mij wat ik nu wil gaan doen. Daar kan ik nog geen antwoord op geven. Ik mag eerst op vakantie en ga rustig kijken wat er op mijn weg komt. 
Vakantie, even helemaal niets. Geen vergaderingen, even afstand nemen van alles en je weer opladen voor het komend jaar. 
Ik wens iedereen een goede vakantie en Gods zegen bij alles wat hij gaat ondernemen de komende tijd! Groet,
Renetta Jansma-Hiemstra
 

EO-Jongerendag

Update: 07-07-2022

Op zaterdag 11 juni mochten we met 2 busjes naar de EO-Jongerendag. De groep is wel groter geweest maar je zag in de aanmeldingen alleen maar jongeren van 16+. Hierover nadenkend is het wel logisch. De afgelopen jaren is er geen EO-Jongerendag geweest en de jongste jeugd weet niet wat het is. We hebben een geweldige dag gehad. Het mooiste vond ik dat jongeren enthousiast worden van het aantal jongeren dat ze zien. Eén jongere zei: Ik heb wel eens het gevoel dat ik alleen geloof maar het heeft mij geholpen om te zien dat er veel meer jongeren zijn die geloven.
Iedereen die mee was, wil volgend jaar weer. Dat is fijn om te horen.
Renetta Jansma-Hiemstra
 
Lees meer 

Van de jeugdwerker

Update: 07-07-2022

Er is een tijd voor….. Op dit moment is het een tijd van afronden.
Dit is zo voor het jeugdwerk maar ik denk ook voor vele andere gemeenteleden.
Voor mij is het ook een tijd van afronden van mijn studie. De scriptie is geschreven en ingeleverd, de laatste verslagen zijn geschreven. Het is nu afwachten.

Lees meer 

Examens

Update: 07-07-2022

Er waren dit jaar een aantal examenkandidaten die later de uitslag van de examens kregen. Zij kregen een roos en nogmaals Gefeliciteerd! Amarens, Julia en Teun succes met je vervolgopleiding!!
Renetta Jansma-Hiemstra

World Servants

Update: 07-07-2022

World Servants geeft in de zomer van 2023 weer 800 jongeren de kans om te bouwen aan verandering in ontwikkelingslanden en in Nederland. Samen met lokale gemeenschappen bouwen ze aan een school, kliniek, lerarenwoningen, voorzieningen voor mensen met een beperking of fair trade voorzieningen. Ook vanuit Dokkum willen we graag weer de handen uit de mouwen steken.
Het doel van een World Servants-project is tweeledig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw dat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

 

Lees meer 

Instagram

Je kunt ons vanaf nu ook volgen via Instagram: @jeugdwerkdokkum.
 

Agenda

Orgelconcert

vr 12 aug 2022 om 20:00

Kerkdienst vanuit De Grote Kerk ook te beluisteren via kerkomroep

zo 14 aug 2022 om 09.30

Kerkdienst vanuit De Fontein ook te beluisteren via kerkomroep

zo 14 aug 2022 om 09.30

Sing-in: elke zondagmiddag van 16.15-16.45 uur in Grote Kerk

zo 14 aug 2022 om 16:15

Orgelconcert

vr 19 aug 2022 om 20:00

Kerkdienst vanuit De Fontein ook te beluisteren via kerkomroep

zo 21 aug 2022 om 09.30

U kunt hier aanmelden voor uw bijeenkomst


LinksGeandewei
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy