dinsdag 21 september 2021

Winterwerk 2. Als kinderen andere wegen gaan ........

Locatie: 
 De Herberg
Tijdstip: 
 20.00

2. Als kinderen andere wegen gaan …......


Nogal wat jongeren verdwijnen uit de kerk; kerkenraden, gemeenteleden en (groot)ouders vra-gen zich af wat zij verkeerd hebben ge-daan, of ànders had-den kunnen doen, en nu kunnen doen. Valt er met de (klein)-kinderen nog te praten over het geloof? De tieners, twintigers en  dertigers van nu maken kennis met een heel andere wereld dan hun ouders en grootouders. Er is een enorm aanbod van gedachten, opvattingen, leefstijlen en muziekculturen.
Internet opent mogelijkheden die ongelooflijk boeiend zijn en om goede omgang vragen. Aan geloof en levensoriëntatie worden oude en nieuwe vragen gesteld. De mogelijkheid om andere wegen te gaan dan de ouders deden, wordt onophoudelijk aangeboden. De vanzelfsprekendheid om het spoor van de ouders te volgen is weggesijpeld. Kerk en geloof lijden een groot betekenis-verlies.

ds.Margriet van der Kooi is geestelijk verzorger (liever: zielzorger) van het Daan Theeuwes Centrum te Woerden.Op deze avond spreekt ze over het ‘huiswerk’ van de christelijke gemeente en van ouders en grootouders als (klein)kinderen niet de weg van hun (groot)ouders en de christelijke gemeente gaan.  Zij verkent met ons thema’s als loslaten, hoe kinderen van (groot)ouders zijn, maar vooral ook van de christelijke gemeente, en zoekt naar het vinden van betekenis voor een nieuwe generatie. Maar ook over hoe teleurstelling een weg naar God kan zijn. 

Datum:          dinsdag 21 september 2021
Tijd:                20.00 u.
Plaats:           de Herberg.
 

terug
 


Agenda

Startzondag in Bonifatiuskapel

19 sep 2021 om 9.30

Winterwerk 2. Als kinderen andere wegen gaan ........

21 sep 2021 om 20.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

26 sep 2021 om 9.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Fontein

26 sep 2021 om 9.30

Gebedsgroep

29 sep 2021 om 19.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

03 okt 2021 om 9.30Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy


Aanmelden via meevieren.nl

U kunt hier uw kerkdienst en of bijeenkomst uitzoeken en aanmelden.

LinksGeandewei