Bericht van het Martinusmaal - ondersteuning kookteam

Wij horen u al denken: een uitspraak van een voetballer/trainer vanuit het Martinusmaal? Wij vragen u vooral even de tijd te nemen om verder te lezen.

Zoals bekend zijn wij, na een onvrijwillige pauze van bijna twee jaar, in maart 2022 weer begonnen met het Martinusmaal. De herstart kunnen we, met enige trots, succesvol noemen. De vaste gasten zijn gebleven en zijn onverminderd enthousiast. Maar wat minstens zo leuk is, is dat we na de herstart een aantal nieuwe gasten mochten verwelkomen. Het aantal gasten per maaltijd is nu rond de twintig.
Daar begint de schoen te wringen en komt de uitspraak van Johan Cruijff om de hoek kijken:
“Elk voordeel heeft zijn nadeel”.  Het succes begint tegen ons te werken. Elke maand een maaltijd voor ongeveer twintig gasten (voor)bereiden. Een voorgerecht, twee hoofdgerechten en een nagerecht. Dat vraagt minimaal vier kokers per keer. Met het aantal vaste kokers dat we nu hebben, lopen we tegen ons maximum aan. Onderstaande foto is een wel erg zwart / witte voorstelling van de toekomst. Een gedekte tafel met borden en schalen zonder inhoud. Zover is het gelukkig nog lang niet.


Volgende maand: afhaal Chinees en Domino's pizza

Het uithangbord van het Martinusmaal zijn de maaltijden. De gedachte achter het Martinusmaal blijft het delen.

Wij vragen u niet om u direct als nieuwe koker aan te melden. Misschien kunt u een keer één van de maaltijden bijwonen (steeds de eerste woensdag van de maand) of misschien kunt u een keer bij
één van de kokers thuis meekijken bij de voorbereidingen.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met één van de coördinatoren van het Martinusmaal: Baukje Keijzer 06 20 76 61 51 of Maarten Keijzer 06 50 45 60 82.

Een hartelijk groet van het team van het Martinusmaal.

terug