Bezinning en Verdieping

Zo’n 7 jaar geleden kregen we op school de opdracht om onze “droomschool” op papier te zetten. Heerlijk wegdromen hoe jij de ideale school gestalte zou willen geven. Ik kwam toen op het idee om ook mijn droomKERK op papier te zetten en die heb ik eens voorgelezen als afsluiting van een kerkenraadsvergadering. Nu kwam ik deze “droom” een poosje geleden weer tegen op mijn computer. Er is in deze tijd veel onrust omdat de Fontein misschien dicht moet. We willen niet voorbij gaan aan emoties die opspelen; ook wíj hebben veel herinneringen aan de Fontein waar we al meer dan 30 jaar kerken. Maar….ons geloof hangt niet af van een gebouw. Misschien is het juist weer een nieuwe kans om samen aan de slag te gaan om ons geloof handen en voeten te geven. Met Gods hulp moet het toch lukken? Hierbij de droomkerk op papier.

Droomkerk
Ik droom van een kerk die uitnodigend is
Waar iedereen zich welkom voelt
Waar we over onze kerkmuren heen kijken
Waar het minder gaat over geld, kerkorde, vergaderingen en vaste structuren maar meer over gastvrijheid, er zijn voor de ander, zorg voor werklozen, éénoudergezinnen, drugsverslaafden etc…
Waar we minder denken aan wat niet kan of hoort, maar meer aan: we gaan er voor….
Ik droom van een kerk waar God, Jezus en Zijn Geest centraal staat, waar we aangeraakt worden door Zijn Liefde en dat uitstralen naar mensen om ons heen (in eigen kring, maar zeker ook daar buiten)
Dat we op zoek gaan naar wat jongeren raakt en daarbij aansluiten, een luisterend oor bieden
Een kerk waar het kind, de jongere (ónze kinderen) een duidelijke plek hebben
Een kerk waar de bijbel- in gewone taal misschien? -, eigentijdse muziek, geloofsverhalen en diaconale projecten centraal staan
Een plek waar we ons kunnen opladen, waar we even mogen uitrusten bij Hem, maar dan weer de wereld in kunnen gaan als ambassadeur van de Liefde zelf,
Waar in we een baken van hoop mogen zijn voor mensen die het moeilijk hebben; voor de wereld die in brand lijkt te staan.
Díe droom wil ik niet loslaten. In mijn gebed én in onze kerk leg ik deze droom neer….

Peter en Josje Hanemaaijer

Israƫlavond met Tswi Herschel uit Israƫl

21 okt 2021 om 19.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

24 okt 2021 om 9.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

24 okt 2021 om 9.30

27 okt 2021 om 19.00

Cie. Eredienst Herberg

27 okt 2021 om 20.00

28 okt 2021 om 19.30

Aanmelden via meevieren.nl

U kunt hier uw kerkdienst en of bijeenkomst uitzoeken en aanmelden.

Geandewei