Er zit muziek in de kerk

Update: 10-05-2024

Op vrijdagmiddag 17 mei 14.00 uur opent de Zomerexpositie ‘Er zit muziek in de kerk’.  Twee jonge pianisten zullen iets moois laten horen.  Dit jaar is een lustrumjaar vanwege 30 jaar orgelconcerten in de Grote Kerk en 25 jaar beiaardconcerten op het carillon van het stadhuis. We vieren dit door op allerlei manieren met  muziek bezig te zijn.
Tijdens de openstelling is er vrijwel alle dagen een organist die het grote orgel bespeeld.

Lees meer 

Zomerconcerten 2024 Dokkum

Update:15-01-2024
30 jaar orgelconcerten en 25 jaar carillon concerten
In de zomermaanden zijn er op de vrijdagavond, koopavond in Dokkum, twee bijzondere concerten. Musici van faam verzorgen deze concerten. In de Grote Kerk is er een orgelrecital van 40 minuten, een inloopconcert.
Dit jaar is de rode draad door de concerten het thema ‘passacaglia’. Dit is een typische compositievorm voor het orgel waarbij een steeds herhaald thema van steeds nieuwe tegenstemmen wordt voorzien en het komt voor in vormen als passacaglia, ciaconna en ostinato. 2024 is een lustrumjaar vanwege 30 jaar orgelconcerten en 25 jaar beiaardconcerten.
 
 
Lees meer 
Toeristen worden op subtiele wijze middels een sfeerimpressie van veranderend licht gewezen op de historie van Dokkum. Foto: Marit Anker

De historie van Dokkum in het licht

Toeristen worden op subtiele wijze middels een sfeerimpressie van veranderend licht gewezen op de historie van Dokkum. Foto: Marit Anker

DOKKUM - Bij het 600-jarig bestaan van de Grote- of Sint Martinuskerk in Dokkum wordt vanaf 11 november iedere avond om tien voor tien stilgestaan. Op de naamdag van de heilige Sint Maarten wordt de geschiedenis van Dokkum letterlijk in het licht gezet. 

Lees meer 

Catharinakerk

 
Adres: Mockamawei 4, Aalsum (Ealsjum) (gemeente Dongeradeel)

Aalsum is een terpdorp gelegen aan de noordrand van de plaats Dokkum.


 
 
Lees meer