Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Martinusmaal Martinusmaal
Iedere eerste woensdag van de maand (zie ook agenda) koken vrijwilligers voor mensen, die graag in gezelschap eten. Dat blijkt een succes. Voor slechts €4,50 krijgt u een heerlijk menu dat bestaat uit drie gangen en het is niet alleen lekker (en vaak verrassend) maar ook gezellig. Maandelijks zijn er rond de twintig eters. Wilt u ook een keer meedoen? In het Martinushuis (ingang Markt) ligt een intekenformulier. Als u uw naam invult, bent u zonder meer welkom. Met dieetwensen wordt rekening gehouden.
We eten vanaf ongeveer 17.30 uur in het Martinushuis en u hoeft niets anders te doen dan samen met anderen eten, want opruimen en afwassen doen de vrijwilligers. Hebt u al trek? Naast de bar in het Martinushuis ligt een intekenlijst voor de komende maanden. Noteer uw naam bij een datum die u schikt en kom mee-eten. Gezellig!

Inlichtingen: Baukje en Maarten Keijzer, 0511421681.Data voor het Martinusmaal:
Woensdag

6 mei
3 juni
1 juli
5 augustus
3 september
 
Martinusmaal Martinusmaal


De zogenaamde eetgroep in het Martinushuis van de Grote Kerk, iedere eerste woensdagmiddag van de maand, is al jaren een begrip. Het aantal gasten zit maandelijks rond de twintig, en zij komen uit alle kerkelijke geledingen van Dokkum. Maar ja: die naam… Is dat niet wat saai? Die geeft wel aan wat daar gebeurt: er wordt gegeten. Iedere keer drie gangen, en dat voor € 4,50. Veel alleenstaanden vinden het vaak heerlijk, maar ook zo gezellig. En toch: eetgroep…. Toen ging het inmiddels niet meer bestaande kwartje rollen. Martinusmaal! Toen bij het diner van maart die naam werd voorgesteld, kon dat rekenen op een warm onthaal. Zo moest het gaan heten. Veel met elkaar delen in eten, maar ook in onderlinge gesprekken: de heilige Martinus leeft nog altijd voort. Dus: eetgroep werd Martinusmaal. Iedereen is er niet minder welkom om!

 

 
Bonenschotel Bonenschotel
 


 
Op 5 februari 2020 waren we als eetgroep weer bij elkaar. We herdachten Anna Bijma, die zo plotseling overleed. We zullen haar missen.

De kokers hadden ook deze keer weer geprobeerd er iets lekkers van te maken. Vooraf een romige soep van pastinaak met spekjes. Als hoofdgerecht een schotel van witte/bruine bonen met verschillende groenten, zoals paprika/prei/champignons. En er was een gratin van zoete aardappel (bataat) met spinazie, ricotta, room en kaas. Als dessert zelfgemaakte appelcake, luchtige vanillevla, kersensaus en slagroom. Onze gasten lieten het zich goed smaken. Al met al een gezellige maaltijd waar gasten, kokers en helpers met plezier op terug kijken.

De volgende bijeenkomst is op 4 maart
 
Feestelijke Kerstmaaltijd Feestelijke Kerstmaaltijd


De eetgroep heeft ook dit jaar weer genoten van de Kerstmaaltijd. Er was een overvloed aan heerlijkheden, waarvoor de kokers dan ook hun beste beentje hadden voorgezet. Bij alle drie de gangen was er een ruime keuze, en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt: vrijwel alles ging schoon op. Glaasje wijn of fris erbij verhoogde de gezelligheid en traditiegetrouw aten kokers en helpers mee. Op de menukaart ziet u wat onze gasten voorgeschoteld kregen. Na afloop waren er alleen maar lovende reacties te horen: zo heerlijk, zo gezellig ook! 

De eerste maaltijd van 2020 is niet de eerste, maar de tweede woensdag van de maand, dus woensdag 8 januari. Had u nog niet ingetekend? Dat kan nog bij de balie van het Martinushuis. Of u belt 0511421681 (Baukje en Maarten Keijzer). U bent van harte welkom, ook als u voor het eerst komt!
 
Herfst, maar... Herfst, maar...

 

De gasten die de eerste woensdag van oktober kwamen eten kregen alvast een idee van de herfst: een van de hoofdgerechten was een traditionele jachtschotel met daarnaast ook een vegetarische variant. Beide vonden gretig aftrek! Maar helemaal herfst was het nog niet want het tweede hoofdgerecht was een combinatie van wortel, venkel, aardappeltjes, pangasius en mandarijnen. Ook dat was zomaar op. Ook de extra appelmoes en rabarber vonden hun weg wel. 
Vooraf was er  een lichtgebonden paprikasoep en het toetje was (vanille)yoghurt met rood fruit, chocoladekoekjes en slagroom. Tot slot de gebruikelijke koffie en thee. U begrijpt: er hoefden na afloop nauwelijks nog meeneembakjes gevuld te worden…

Ook een keer mee-eten? De volgende maaltijd is woensdag 6 november. U kunt inschrijven op de lijst in het Martinushuis of bellen: 0511421681. Van harte welkom!
Kijk ook op www.grotekerkdokkum.nl onder Kalender en onder Activiteiten.


 
 
Heel veel tomaten! Heel veel tomaten!


 
Vandaag kwam Mario even langs om te kijken hoe het er aan toe gaat op de eerste woensdagavond van de maand. Hij kan namelijk erg lekker koken en daar maken wij graag gebruik van. Hij at een kopje soep mee ( tomatensoep natuurlijk) en vond het erg gezellig. Hij wil graag eens voor ons koken. Na de soep was het tijd voor verschillende ovenschotels. Een heerlijke schotel met daarin gehakt, tomaten, aardappelen en courgette en een schotel met mais, gehakt, tomaten en salami. Daarbij salades met witlof en verschillende slasoorten. Als toetje vla met een toefje slagroom . Tijdens de maaltijd bedacht 1 van de gasten dat bij haar thuis de gehaktballen nog op het gas stonden te braden. Om haar rustig te laten eten reden we gauw even naar de Parklaan. De ballen waren precies goed! Bij de koffie nog een piepklein borreltje en toen was het weer tijd om huiswaarts te keren. Alhoewel de groep klein was hadden we een erg gezellige avond met tevreden gasten. 

De volgende maaltijd is op woensdag 2 oktober.
 
Indische stoofschotel Indische stoofschotel

​​​​​​
Op woensdag 7 augustus kwam de eetgroep weer bij elkaar.
Vanwege de vakantie en enkele afzeggingen was het deze keer een klein gezelschap.
Het voorgerecht was een salade van bleekselderij met o.a. druiven en komijnekaas.
Het hoofdgerecht bestond uit een Indische stoofschotel met rundvlees en kokosmelk en 
een kipschotel met mango en kokosmelk. Hierbij eiermie of rijst.
De gerechten vielen in de smaak! De schalen werden helemaal leeg geschraapt.
Toch was er nog een plekje voor het nagerecht: roomijs met bramensaus en slagroom!
Tot slot was er nog een lekker kopje koffie of thee.
 
Hollandse pot Hollandse pot

De eerste woensdag van de maand kwam de eetgroep weer bij elkaar.
Vanavond stond er een Hollandse  pot op tafel . Het voorgerecht bestond uit meloen met ardennerham. De tweede gang bestond uit gekookte en gefrituurde aardappelen, aangevuld met sperzieboontjes , rabarber en rauwkost. Als vlees was er een gevuld filetlapje. De schalen waren alle zo goed als leeg! Het toetje bestond uit aardbeienyoghurt. Nadat elk zijn kosten had betaald , was er voor een ieder nog een kop koffie of thee. De meeste gasten hebben zich alweer ingeschreven voor de volgende keer.

Hebt U ook zin, schrijf U dan op de intekenlijst , deze ligt bij de balie in de Grote Kerk .Voor de kosten hoeft het niet over te gaan, U betaalt voor een driegangendiner € 4.50. De eerste woensdag in augustus (7 aug) is er weer gelegenheid om met elkaar te eten. Welkom!
 
Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon

Als voorgerecht aten we een licht voorjaarssoepje van verse asperges met reepjes ham. Daarna twee hoofdgerechten. Rijst (wit/bruin) met stukjes groente, gebakken worteltjes en salade. en boeuf bourguignon (vleesgerecht met champignons, ui, knoflook, wijn en kruiden)  met sperzieboontjes en zongedroogde tomaatjes. Als nagerecht rabarbermoes met kaneel en vanillevla en yoghurt met aardbeien. (aardbeien op de rabarber bleek ook heel lekker te zijn).De pannen en schalen waren bijna helemaal leeg, maar daar houden wij als kokers natuurlijk van.
'We hebben veel te veel gegeten' hoorden we dan ook menigeen zeggen.
Na nog een kop koffie of thee ging iedereen weer huiswaarts.
De volgende maaltijd is woensdag 3 juli. Intekenen kan op de lijst naast de balie in het Martinushuis. Zie voor meer informatie www.grotekerkdokkum.nl
 
100% Spaans 100% Spaans
De eerste mei hadden de kokers-van-dienst natuurlijk kunnen zorgen voor allerlei rode gerechten (Dag van de Arbeid, immers?), maar het werd een Spaanse maaltijd.
Eerst een tapas van dadels met manchego en pijnboompitten. Toen twee hoofdmaaltijden: olla gitana, met onder meer kikkererwten, peer en heel veel groentes, en paella, met zeefruit, garnalen en chorizo. Als nagerecht kwam arroz con leche y frutta op tafel. U begrijpt: er bleef bijna niets over want als je niet alleen lekker eet maar ook nog gezellig – er werd weer heel wat afgepraat -, dan raken de pannen wel leeg. Dus na de koffie of thee konden de gasten in koor roepen: İ me has gustado muy bien!
De volgende maaltijd is woensdag 5 juni. Intekenen kan op de lijst naast de balie in het Martinushuis. Zie voor meer informatie www.grotekerkdokkum.nl
lees meer »
 
Op de Mexicaanse toer Op de Mexicaanse toer

Op 3 april kwam de eetgroep weer bij elkaar om gezellig samen te eten. Jelly had het voorgerecht verzorgd. Een slablad met chilisaus en guacamole om de nacho’s in te dippen. Daarbij een heerlijke verse tomatensoep. Hannie had als hoofdgerecht wraps gemaakt.  De ene met een vegetarische vulling en de andere met stoofvlees en salsa. Daarbij rijst en een heerlijke salade. Als toetje Griekse yoghurt met een crunch van bastognekoek en lekkere frisse mango. Bij de koffie en thee een miniglaasje amaretto  met een dot slagroom. Onze helpers Edo en Alie zorgden voor gezellig gedekte tafels en een vlotte bediening.
 
Warme gevulde tomaat en gebakken appel met vanillessaus

Warme gevulde tomaat en gebakken appel met vanillessaus
Woensdagavond 6 maart kwam de eetgroep weer bij elkaar. Ondanks het slechte weer was een ieder vroegtijdig aanwezig. Deze keer waren we maar met een 15 personen. Hoewel het een kleine groep was, de gezelligheid was er niet minder om. Op het menu stond als voorafje een warme gevulde tomaat. Het hoofdgerecht bestond uit aardappelen , gegratineerde witlof en rode kool. Als vlees waren er seizoenburgers. Voor de diëten was ook alles aanwezig. Als nagerecht, was er gebakken appel met vanillesaus. Voordat een ieder naar huis ging , was er nog een kop koffie of thee. De eerstvolgende datum van de eetgroep is 3 april. Hebt u zin ,u kunt zich aanmelden in de Grote Kerk . Het invulformulier ligt bij de koffiebalie. Welkom! 
 
Bijna voorjaar Bijna voorjaar

Woensdag 6 februari mochten we weer 19 gasten begroeten voor de maaltijd in het Martinushuis. De kooksters, Karin en Baukje, zorgden voor een gevarieerde maaltijd. Met een knipoog naar het voorjaar, een bruschetta als voorgerecht. Daarna twee soorten lasagne: eentje op basis van gegrillde courgette en een traditionele. Maar het is ook nog een beetje winter, dus ook een zuurkoolschotel op basis van zoete aardappelpuree, paprika’s en kokos. Als toetje een kersentiramisu. Ook voor de glutenvrije en vegetarische gasten was er keus genoeg. Met een kopje koffie of thee besloten we de maaltijd. Tijdens de maaltijd werd er volop gepraat en gegeten, dus iedereen ging tevreden naar huis. Volgende maaltijd: woensdag 6 maart, 17.30. U kunt zich nog opgeven in het Martinushuis. Welkom! 
 
Een heerlijke Hollandse kost Een heerlijke Hollandse kost
 
Na de kerstrollade, luxe hapjes en de oliebollen van de afgelopen weken was het weer tijd voor heerlijke Hollandse kost. Vooraf een proeverijtje met allemaal kleine hapjes. Daarna verschillende stamppotten. Boerenkool, een stamp van wortels, uien en knolselderij en stamppot rauwe andijvie. Samen met een worstje en spekjes was het smullen.  Als toetje een beschuit met warme appelmoes, vanillevla en slagroom. Bij de koffie nog een advocaatje met slagroom. Margriet en Hannie waren deze avond de kokers. Tineke en Tiny zorgden ervoor dat de tafels gedekt werden en alles na afloop keurig schoon in de kast kwam. Het was weer we een erg gezellige avond met tevreden eters. 

De volgende maaltijd is op woensdag 6 februari
 
Hollands vs Indonesisch Hollands vs Indonesisch
 
                           

Deze keer een Indonesische maaltijd en als tegenhanger echte Hollandse maaltijd. We begonnen met een venkel/preisoep. Daarna een Indonesische maaltijd die bestond uit rijst met sajoerboontjes (sperzieboontjes gesudderd in ui, knoflook, spaanse peper, gember, laos, tomaat, laurier). En een kip/kerrieschotel met kerrie, kurkuma, knoflook en spaanse peper, gesudderd in kokosmelk en opgediend met lente-ui.

De tegenhanger was een echte Hollandse maaltijd die bestond uit stamppot van pastinaak/wortel en boerenkool, ui en knoflook. Pittig gemaakt met kerrie en komijn. Opgediend met uitgebakken spekjes, augurkjes en piccalilly.Als dessert was er vanille-ijs met warme peer, gegarneerd met een slagroomsoesje en chocoladesaus.

Het Indonesische eten en de stamppot vielen erg in de smaak.
De schalen waren zo goed als leeg. Een heel goed teken.
Al met al weer een heel gezellige maaltijd. 

De volgende maaltijd is woensdag 11 december.
 
Wat een luxe! Wat een luxe!

Wat een luxe, kregen we te horen. En wat heerlijk allemaal! En wat gezellig weer, om zo samen te eten. Allemaal opmerkingen van de gasten van de eetgroep. Die waren de 13e december weer te gast in het Martinushuis en als u de menukaart bekijkt, dan kunt u wel vermoeden waar die prijzende woorden op sloegen. Traditiegetrouw eten de kokers bij het Kerstmenu zelf mee. Dat werd een hele organisatie voor een ruime dertig eters. Maar het resultaat mocht er zijn en alles werd ook nog eens feestelijk opgediend op tafels in kerstsfeer. Natuurlijk dachten we ook aan de glutenvrije en vegetarische gasten: ook die konden gewoon meegenieten. En dat alles voor de bekende € 4,50, deze keer ook nog inclusief wijn en fris. Dat smaakt naar meer! U bent welkom op woensdag 9 januari a.s. (dus nog één keer de tweede woensdag van de maand), half zes in het Martinushuis, waar u zich ook kunt inschrijven. Ook al komt u voor de eerste keer: hartelijk welkom! U treft er mensen uit alle drie wijkgemeentes en van daarbuiten. Wilt u eerst meer weten? Kijk op de website www.grotekerkdokkum.nl, activiteiten, eetgroep. Of bel ons: Baukje en Maarten Keijzer, 05 19 42 16 81.
 
Eetgroep Eetgroep
 

Op woensdagmiddag schoven 18 gasten aan voor de maaltijd.
De kooksters hadden 2 verschillende menu's gekookt zodat de gasten konden kiezen.
Maar natuurlijk kon er ook van allebei geproefd worden!
Het voorgerecht bestond uit pompoensoep of preisoep.
Daarna kon men kiezen uit bloemkoolrijst, Thaise roerbakgroente evt met satésaus en wortel met courgette.
Ook was er een stamppot van zoete aardappelen met prei, geitenkaas en noten.
Het nagerecht was yoghurt met vruchten of vanillevla met een saus van verse bramen.
Tot slot het gebruikelijke kopje koffie of thee. Gelukkig waren niet alle schalen leeg, zodat sommige gasten 
nog een bakje gevuld met lekkers mee naar huis kregen!

De volgende maaltijd is op 12 december (kerstmaaltijd).
 
Eetgroep 5 sept Eetgroep 5 sept

Deze keer hadden we weer een gezellige avond met 17 eters , 3 kokers en 2 helpers. Jelly en Tineke hadden de tafels weer leuk gedekt en toen iedereen aanwezig was werd het voorgerecht opgediend. Paula had voor een heerlijke chinese tomaten soep gezorgd. Het recept volgt nog. Ze verklapte dat er zelfs appelmoes in zat. Wij vonden in ieder geval omeletreepjes, kip en heel veel groente. Eigenlijk was het bijna een maaltijdsoep, zo rijk gevuld. Gelukkig hield iedereen een plekje vrij voor het hoofdgerecht. Karin en Hannie (de kokers van het hoofdgerecht) maakten een Oosterse maaltijd. Karin maakte heerlijke nasi en frikadel. Voor erbij omelet en pindasaus. Hannie maakte een curry met kip en rijst. Erbij gado gado met gekookt ei. Voor de eters met een dieet had Karin er een passend gerecht bedacht.  Als toetje een ouderwetse vlaflip met rietje ( zie foto) Na de koffie of thee met een glaasje met alcoholische inhoud,  ging iedereen weer verzadigd en tevreden huiswaarts.
 
Vegetarisch en glutenvrij Vegetarisch en glutenvrij

Woensdag 3 oktober hadden we als eetgroep weer een gezellige bijeenkomst. We mochten twee nieuwe gasten verwelkomen.
Als voorgerecht konden we genieten van een heerlijke tomaten-groentesoep, vegetarisch en glutenvrij. Als hoofdgerechten een courgette-gehaktschotel, gegratineerd met kaas, met daarbij rijst en een lekkere salade. Verder een Chinese stoof met veel kruiderij en een pompoen-kokos puree. Als toetje een kersentrifle. Onder het genot van een kopje koffie of thee en nog wat gezellig napraten, ging de intekenlijst voor de volgende keer rond. Dit is deze keer de tweede woensdag van november, 14 november. Van harte welkom!
 
Zowel Indonesië als Noord-Afrika Zowel Indonesië als Noord-Afrika
Voor de gasten van de eetgroep werd de eerste woensdag van augustus de wereldkeuken geopend. Voor- en hoofdgerechten uit zowel Indonesië als Noord-Afrika kwamen op tafel. Vooraf bijvoorbeeld was er gado gado met tofu (Indonesië) en een pittige rijstsalade met o.m. mango en pinda’s. Het Aziatische hoofdgerecht leek wel een keuzemenu: opnieuw gado gado, maar ook sajoer boontjes, stoofvlees in sojasaus en sambal goreng telor (ei). Uit Afrika was er een licht pittige kipschotel met onder meer aubergine, dadels en verse abrikozen. Rijst was steeds de basis.
Onze pastor Hilde Karssies at deze keer mee en zorgde voor een heerlijk toetje:  een echt Britse trifle. Zo kwamen we toch weer in Europa terecht.
U begrijpt het wel: er bleef vrijwel niets over. Iedereen vond het een heerlijke maaltijd en er was veel ruimte voor gezellig samenzijn. En dat voor € 4,50!
En zo gaat het vaker! Voor 5 september is er nog plaats. Opgeven kan in het Martinushuis, intekenlijst naast de balie. U kunt echter ook bellen: 0511421681 (Baukje en Maarten Keijzer). Van harte welkom!
 
Doe maar gewoon,

Doe maar gewoon,
dat is immers ook lekker! Hollandse pot; daar zijn we toch mee opgegroeid? Nou ja, toch een beetje buitenlands met vooraf meloen met ham en aardbeien. Maar het hoofdgerecht was gekookte aardappels met worteltjes en witlof uit de oven plus een frisse salade en daarbij een lekker saucijsje. Hollandser kan het bijna niet. En het viel enorm in de smaak: de gasten konden na afloop maar een paar bakjes meenemen… Het toetje tenslotte was voor iedereen nieuw: cassispudding. Ook dat was snel op. Jammer, want het was heel gezellig zo met z’n twintigen.
In de zomerperiode zijn er altijd wat minder gasten. Dus: wilt u ook eens gezellig mee-eten? U kunt zich opgeven in het Martinushuis, waar een intekenlijst ligt. De Grote Kerk is iedere woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag open van 2 tot 5. Kunt u gelijk de kunstwerken van gemeenteleden uit alle drie wijkgemeentes bekijken. U kunt ook bellen: 05 11 42 16 81 (Baukje en Maarten Keijzer). Welkom!
De eerstvolgende maaltijd is woensdag 1 augustus. Grote Kerk, ingang Martinushuis en we beginnen om 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.grotekerkdokkum.nl onder Activiteiten en dan Eetgroep.
 
Een spannende culinaire reis 6-6-2018 Een spannende culinaire reis 6-6-2018
Verslag maaltijd Kookclub Grote Kerk, woensdag 6 juni 2018
 
Er is een spreekwoord dat zegt: “Wie veel reist, kent veel verhalen”. Wie aanschuift bij de maandelijkse maaltijd van de Kookclub van de Grote Kerk kan dat haast vanuit zijn of haar stoel aan de rijk gedekte tafel.
 
Woensdag 6 juni was het weer zover. Een drietal kokers en een helper hadden hun beste beentje voorgezet om er weer mooie en spannende culinaire reis van te maken. Gaat u mee? We begonnen met een frisse en pure tomaten- wortelsoep. Het hoofdgerecht bestond uit verschillende pasta’s, salades, een Marokkaanse groenteschotel en Turks brood om te “dippen”.

Italiaanse lintpasta met zalm en asperges, lasagne met oer Hollandse spinazie en een pastaschotel met room saus,  met kipfilet en champignons en kaas, uit de oven. Hierbij frisse salades waaronder een verse salade van tomaat, mozzarella, verse basilicum in olijfolie met knoflook.
 
Met de Marokkaanse groenteschotel maakten we een zijsprong naar Noord Afrika. De groenteschotel is een sudder-, stoofschotel van ui, knoflook, aubergine, courgette en kikkererwten. Aan de basis van dit gerecht staat een kruidenmengsel van soms meer dan 20 specerijen met de naam “Ras en hanout”, vrij vertaald: ”Het beste van de winkel” (Bron: Wikipedia).
 
Als afsluiter yoghurt met verse aardbeien en rode bessen en een zelfgemaakte bessensaus en een pak kant en klare aardbeien vla. Tot slot een bakje koffie. Kan het Hollandser?
 

 
We hebben allemaal heerlijk gegeten en niet in laatste plaats een heel gezellig samenzijn gehad.
Tot een volgende keer.

De volgende maaltijd is op woensdag 4 juli.
 
"Vorstelijk eten" "Vorstelijk eten"
We zaten met een grote groep mensen aan tafel. Er was weer een heerlijke maaltijd gemaakt. Het begon met een gevulde groentesoep.
Daarna gingen we op de Indische toer. Lekkere nasi, witte rijst, gado gado ( een groente gerecht)met satésaus, orak-arik (witte kool met gehakt) en nog omelet.
Het toetje was yoghurt met verse vruchten.
En dan nog een kopje thee of koffie.
Iedereen was vol lof over het lekkere eten: "Hiervoor hoef je niet naar de Posthoorn", "Vorstelijk eten".
 
Voor eenieder was er (precies) genoeg. Voor eenieder was er (precies) genoeg.


Woensdagavond was het weer zover. Ruim 20 personen  zaten gezellig om de tafel in het Martinushuis. Op het menu stond vanavond een Beierse hamsoep. Daarna verschillende  stamppotten, o.a.  een pittige Oosterse, een Amerikaanse en ook nog een Hollandse stamppot. Als toetje was er voor een ieder pêche melba en als slot nog een kop koffie of thee. Voor eenieder was er precies genoeg; er bleef geen kruimeltje in de schalen zitten.
 
KLEIN MAAR FIJN KLEIN MAAR FIJN


Voor de maaltijd van januari hadden zich – deels kort tevoren – liefst zes mensen afgemeld: het stormde en af en toe regende het ook nog. Er was voor hen natuurlijk wel ingekocht, en deels ook voorbereid. Het gezelschap mocht dan nu wel klein zijn (al waren we  nog altijd met z’n zestienen), maar wat was het gezellig en wat hebben we lekker gegeten! Tot vreugde van de aanwezigen bleef er ook veel lekkers over, dus de bekende bakjes vonden gretig aftrek.
Wat was er dan zo lekker? Om te beginnen een heel aparte rodekoolsoep. Toen als hoofdgerecht kikkererwten met Thaise roerbak en falafel, boeuf bourguignon met peertjes en pittige appelmoes, en kabeljauw met tomaat en ricotta. Het toetje? Appelringen met aardbeienkwark en bosvruchten. De gasten waren veel met elkaar in gesprek en genoten zichtbaar van het eten. Dus: een kleiner gezelschap dan anders, maar het was fijn om zo samen te zijn! De kokers.

Volgende maand (7 februari, 17.30) mee-eten? U kunt zich inschrijven, naast de balie, in het Martinushuis. Welkom!
 
November: herfst! November: herfst!

pompoencurry
 
Voor de maandelijkse maaltijd konden we weer een grote groep gasten verwelkomen in de kerk. De kokers hadden deze keer recepten uitgezocht, die bij de herfst passen. 
Als voorgerecht was er een stevige maaltijdsoep, gevuld met diverse groenten, kikkererwten en stukjes chorizo. 
De hoofdgerechten waren pompoencurry met rijst, een vegetarische variant en daarnaast een lekkere pastaschotel met pompoen en spekjes. 
Verder kon men nog genieten van een jachtschotel, versierd met appelpartjes met honing uit de oven en als laatste een schotel van zoete aardappel met kidneybonen met roerbakgroente. 
Als toetje was er appelcrumble  met een bolletje roomijs. 
Er werd goed gegeten en onderling veel gepraat, kortom het was gezellig. 
We hadden hulp van drie nieuwe helpers en de volgende keer kunnen we een nieuwe kookster verwelkomen, waar we erg blij mee zijn. 
De volgende keer is de kerstmaaltijd, woensdag 13 december. 
 
 
 
Woensdag, 4 oktober kwam de eetgroep weer bij elkaar Woensdag, 4 oktober kwam de eetgroep weer bij elkaar

Drie kooksters hadden hun best gedaan:
Als voorgerecht aten we een heerlijk gevulde groentesoep. Het  hoofdgerecht bestond uit kleine aardappeltjes met boeuf bourguignon, een vleesgerecht, bloemkool en sla. Als dessert waren er peertjes uit de boomgaard met chocoladevla en warme vanillesaus. Het werd een heel gezellige maaltijd, dit keer met een wat kleiner gezelschap dan normaal.
De eerstvolgende keer is woensdag 8 november, half 6.
 
Op de Mexicaanse toer Op de Mexicaanse toer

                                     

Eetgroep september
Er staan nacho's met een een avocado dip op tafel. We eten zoete aardappelsoep hierbij. Daarna rollen we zelf onze wraps gevuld met draadjesvlees, bonen en salsasalade. Hierbij een frisse kikkererwtensalade en zilvervliesrijst.De tweede wrap is vegetarisch en smaakt ook heerlijk. Ons heerlijke toetje is gemaakt door Hannie en ziet er feestelijk uit. Zie foto! We sluiten af met koffie of thee met een bonbon.
De volgende maaltijd is op woensdag 4 oktober.

 
 
Augustus, dus vakantietijd.

Augustus, dus vakantietijd.
Dat was te merken: het aantal gasten voor de eetgroep van de maand augustus was kleiner dan gemiddeld. Maar de kokers deden natuurlijk gewoon hun best en dat betekende een frisse pastaschotel met veldsla en meloen als voorafje. Vervolgens de keus uit sperzieboontjes met sojakip en zomerse kruiden of babottee: aardappels, pruimenjam, gehakt enz. Beide gerechten vonden gretig aftrek! Tenslotte nog blanke vla met rode bessenjam en bokkepootjes en natuurlijk de gebruikelijke koffie of thee. Tot verdriet van verscheidene gasten bleef er nauwelijks wat over om mee te nemen....
Is lekker (en gezellig!) eten ook iets voor u? De eerstvolgende keer is woensdag 6 september, half 6. Noteert u dan uw naam op het formulier dat u vindt naast de balie, in het Martinushuis (Grote Kerk). Welkom!
 
 
Woensdag 5 juli was het weer zover.

Woensdag 5 juli was het weer zover.
Woensdag 5 juli was het weer zover. De eetgroep kwam weer bij elkaar. Er waren een paar afmeldingen, maar de sfeer was gezellig. We zaten met 19 personen aan tafel. Het menu bestond uit:  aspergesoep, daarna gevolgd door het hoofdgerecht. Dit bestond uit gekookte aardappelen,doperwten met worteltjes,rauwkost en bloemkool uit de oven. Als bijlage was er voor een ieder nog een gehaktbal. Vervolgens was er voor elk een eigengemaakte karamelpudding met slagroom. Voor het naar huis gaan was er voor elk nog een kop koffie of thee. Hierna werden er nog bakjes gevuld met het overgebleven eten. Veel van de gasten hebben zich al weer op gegeven voor de volgende keer. NL 2 augustus
 
 
Een nieuwe kookster! Een nieuwe kookster!
Woensdag 7 juni zaten we weer gezellig bij elkaar  om van een heerlijke maaltijd te genieten.
Deze keer maakten we kennis met een nieuwe kookster, Paula Holwerda.
Zij had een rijk gevulde groentesoep gemaakt.
Er was ook nog een aspergesoep. Echte asperges, niks uit een pakje.
Men kon kiezen uit twee hoofdgerechten: een kool/gehaktschotel met rijst of een aardappel/bloemkool schotel. 
Deze had ook een vegetarische variatie. 
Het toetje was een griesmeelpuddinkje of gewoon wat vanillevla met rabarber en bessensap.
Na nog een kopje koffie of thee ging iedereen weer verzadigd naar huis.
De volgende maaltijd, dat is 5 juli aanstaande. (klik hier) 
 
De internationale keuken De internationale keuken

Onze gasten van de eetgroep waanden zich de eerste woensdag van mei in het buitenland. Vooraf: stokbrood met mediterrane kruidenboters: Frankrijk. Drie hoofdgerechten: pasta met vis (Spanje), groentelasagne (Italië), kip met chocola (Peru). Nagerecht: yoghurt met honing en walnoot (Griekenland).


Tot vreugde van een aantal gasten bleef er ook nog over: zo konden ze dus later thuis nog eens proeven hoe het was.
De volgende keer maar weer eens gewoon ouderwets Nederlands met vermicellisoep, andijvie met een gehaktbal en karnemelkse pap? Dat hangt natuurlijk af van de koks-van-dienst die voor 7 juni iets moeten bedenken....
De volgende keer is dus woensdag 7 juni. Intekenen kan nog op de lijst naast de balie in het Martinushuis. 
 
 
Het was in een mum van tijd op Het was in een mum van tijd op


Woensdag 5 april was er weer de maaltijd voor alleenstaanden. We konden enkele nieuwe gasten verwelkomen, zodat we met ruim twintig personen aan tafel gingen. Het voorgerecht was overheerlijk: een groente-fruitsmoothie bestaande uit banaan, kiwi, rode biet en sinaasappel. Daarna kwamen de hoofdgerechten: maaltijdsoep met bataat, wortel, paprika en spekjes, een hartige courgettetaart en verder een zalmcurry met kikkererwten en geroerbakte spinazie. Daarnaast nog Peruaanse stoof (kipfilet, chocoladesaus enz.) en als toetje youghurtmousse met cocos, ananas en slagroom.
Alles vond men even lekker en het was dus in een mum van tijd op. Veel gasten kijken alweer uit naar de volgende maaltijd, dat is 3 mei aanstaande. (klik hier) 
 
 
Eten zoals vroeger?

Eten zoals vroeger?
Een groep van 23 alleengaanden verzamelde zich om 17.30 weer bij de kerk.

Onder gezellig gepraat stonden de volgende gerechten op tafel. We begonnen met mosterdsoep met spekjes.


Er waren twee hoofdgerechten: vergeten stamppot: blote billetjes in het gras (gezouten snijbonen met witte bonen) en een stamppot van rode biet met ui en gehakt. De recepten hiervoor kwamen uit een kookboek van rond 1900.
Tot slot was er lekkere cranberrypudding en als afsluiter voor een ieder een kopje koffie of thee.
De meegenomen bakjes om een kliekje mee naar huis te nemen bleven leeg, want
alle schalen kwamen zonder inhoud weer terug in de keuken. Het smaakte dus weer prima en we kunnen terugzien op een gezellig samen zijn!

De volgende keer is op 5 april (klik hier)
 
Lekker genieten!!

Lekker genieten!!
Tijd voor wat anders!
Dus deze keer eens geen soep vooraf maar een plankje met verschillende soorten brood. Hierbij verse pesto , tapenade, roomkaas en yoghurt/komkommersaus. Ons hoofdgerecht bestond uit een heerlijke ovenschotel met zoete aardappelen en kip, een Mexicaanse ovenschotel met mais, gehakt en tomaten en boeuff bourgignon met spekjes en champignons. Geserveerd met gebakken aardappelen, basmatirijst en sla
Als toetje  kregen we Griekse vruchtenyoghurt en 2 soorten dubbelvla.
Tot slot een kopje koffie of thee.
 
De volgende keer is op 1 maart (klik hier)
 
 
Het koude weer nodigde uit tot een lekkere stamppotpartij.

Het koude weer nodigde uit tot een lekkere stamppotpartij.
Woensdag 4 januari  werden we verrast door enkele hagelbuien.
 
Het koude weer nodigde dus uit tot een lekkere stamppotpartij.
 
Vooraf genoten we van een lekkere groentesoep of pompoensoep.
Daarna de stamppotten: boerenkool. andijvie met kaas en zuurkool met aardappelpuree.Natuurlijk ontbraken de rookworst en de spekjes niet.
Erbij kon men nog kiezen uit augurk, zilveruitjes en mosterd.
Het toetje was een verrassing: poffertjes met ijs en slagroom en voor de liefhebber nog wat advocaat.Tot slot nog een kopje koffie of thee.
Helaas waren een paar mensen verhinderd, maar daardoor was er nog iets te verdelen.
 
Volgende eetbijeenkomst 1 februari. (klik hier)
 
Een bijzondere kerstmaaltijd! Een bijzondere kerstmaaltijd!
De gasten van de eetgroep wisten niet wat hun overkwam! Alle kokers en helpers waren ingeschakeld (en mochten mee-eten), zodat er voor rond de 30 mensen gedekt was met zoals gebruikelijk tafelversiering verzorgd door Alie Bahlmann. Voor Kerst was het de 7e december een beetje vroeg, maar dat weerhield de gasten er niet van te genieten van een uitgebreide maaltijd in buffetvorm. Bijgaande foto’s doen maar weinig recht aan de inhoud: drie gangen, elk heel gevarieerd. Dat betekent dus een groot aantal bijzondere hapjes als eerste gang, van eendenborstfilet met pecannoten tot gevulde tomaatjes, toen zes hoofdgerechten, van een bijzondere pompoenschotel tot Peruaanse kip met chocolade en als klap op de vuurpijl ook nog een nagerechtenbuffet van stoofpeertjes tot ijs met allerlei toebehoren. Gewoon teveel om op te noemen!
Daarbij nog wijn en fris dus u begrijpt, dat de lijst voor woensdag 4 januari a.s. al direct vol liep. 
 
 
Herfstig tafelen

Herfstig tafelen
Herfstig tafelen
Het was een flinke groep die aanschoof voor de maaltijd op 2 november.
Wat zou er op het menu staan? Nou, om te beginnen was er preisoep, deze viel goed in de smaak. Veel gasten lustten nog wel een tweede portie! Daarna kwam er rijst op tafel vergezeld van een pompoenstoofpot en een kip-kerrie schotel. Allebei rijk voorzien van vlees en groente. De schalen gingen helemaal leeg, de overgebleven rijst ging in de, inmiddels bekende, bakjes. Toch had iedereen nog ruimte voor het toetje: een beschuit met warme appelmoes en yoghurt of vla naar keuze. Margriet kookte vandaag voor het eerst mee, dat mag ze vaker doen, iedereen vond het heerlijk.
Tot slot was er nog een kopje koffie of thee.

De volgende keer is op woensdag 7 december.
 
Een menu met een zomers tintje

Een menu met een zomers tintje
Het waren nog zomerse temperaturen, de eerste woensdag van september.
Voor de eetgroep stond een menu met een zomers tintje klaar.
Het voorgerecht bestond uit verschillende hapjes: een plakje gevulde wrap, meloen met rauwe ham, een spiesje met een cherry tomaatje en mozzarella en een salade met meloen en wilde perzik. Vervolgens kwamen er op tafel, een aardappelgratin, gebakken aardappeltjes, sperziebonen met cashewnoten, sla, hartige appelcompote en een lekkere gehaktbal. Het toetje was ijs met een lekkere bramensaus en slagroom. 
De volgende keer is op 5 oktober.
 
Maaltijd augustus Maaltijd augustus
Al was de groep niet zo groot, toch konden we nog veertien gasten verwelkomen die in een gezellige sfeer weer heerlijk aten. Vooraf waren er twee soorten soep: courgettesoep en paprikasoep. Daarna kwamen de hoofdgerechten op tafel: spaghettischotel met spinazie en tonijn, afgemaakt met een krokante kaassaus en daarnaast een gado gado schotel: rijst met verschillende groentes en ei, geserveerd met een pikante pindasaus. Als toetje kwamen op tafel vla en yoghurt. Daarbij spiesjes met ananas en aardbei en heerlijke stukjes watermeloen.
Al met al weer een geslaagde maaltijd!
Volgende maaltijd: 7 september a.s.
 
Eetgroep 6 juli

Eetgroep 6 juli
Het was een kleine groep die woensdag 6 juli aanschoof voor de maaltijd. Enkele vaste gasten hadden zich afgemeld. Toch werd er gezellig gebabbeld en lekker gegeten! Het voorgerecht bestond uit meloen met rauwe ham en tomaat met mozzarella. Het hoofdgerecht was pasta met een lekkere pastasaus en een ovenschotel met rösti, kipfilet en diverse groenten. Het toetje was echt zomers: hang-op met verse aardbeien.

De volgende maaltijd is op 3 augustus.
 
Voor geen goud

Bij de eetclub van de Grote Kerk kan het voor precies een tiende van deze prijs!!!
Voor geen goud
De gasten van de eetgroep van de maand juni hielden de adem in: voor het eerst zou de maaltijd door twee mannen verzorgd worden.

Die kwamen eerst aanzetten met een tomatensoep en een komkommersoep, beide anders dan anders klaargemaakt. Vervolgens als hoofdgerechten een rijk gevulde bloemkoolschotel (aardappel, gehakt, kaas en nog meer) en een schaal paella (zeevruchten, roerbakgroentes, chorizo). 
lees meer »
 
EINDELIJK LENTE

EINDELIJK LENTE
We moesten er een hele poos op wachten, maar toen werd het eindelijk 15 graden. Dus de maandelijkse maaltijd gaven we een zomers tintje, om nog wat vrolijker te worden. Eerst kregen we een gevulde groente- tomatensoep en vervolgens konden de gasten kiezen uit drie hoofdgerechten: een rijstgerecht met sperzieboontjes in een pittige Indiase saus, een pastagerecht met kip, pesto en walnoten, afgemaakt met rucola en een gerecht met drie aparte bonensoorten, versierd met feta en cherrytomaatjes. Als toetje waren er vier soorten luxe ijs. Dat een en ander in de smaak viel was te merken: er bleef bijna niets over!
De volgende keer is woensdag 1 juni. U kunt zich nog inschrijven bij de balie in het Martinushuis.
 
 
Zuurkool , boerenkool en Amerikaanse stamppot

Zuurkool , boerenkool en Amerikaanse stamppot
De eerste woensdag van april was het weer zover. Een groep van 20 personen was aanwezig om met zijn allen gezellig te eten. Na eerst een  groentesoepje  te hebben gehad, kwamen de stamppotten op tafel. Er was zuurkool , boerenkool en een Amerikaanse stamppot. Dat het iedereen smaakte bleek wel, omdat alle schalen leeg raakten. Na een vruchtentoetje en een kop koffie/thee ging een ieder weer naar huis.

Volgende keer is op dinsdag 3 mei.
 
 
Wat stond er deze keer op het menu? Wat stond er deze keer op het menu?


Woensdag 2 maart zijn we weer met de eetgroep bij elkaar geweest en natuurlijk was het zoals gewoonlijk weer gezellig!
Wat stond er deze keer op het menu?
 
lees meer »
 
Ook als het geen winter is.... Ook als het geen winter is....


 
 
Tja, dat Koning Winter weigert aan het werk te gaan wil niet zeggen, dat we geen winterse maaltijden willen hebben. Vandaar dus dat de eetgroep begin februari met twee degelijke soepen kon beginnen, gevolgd door goulash en hachee met een heleboel bijlagen: rauwe koolsalade, spitskool met ananas en paprika, appelmoes, rode kool, rijst, aardappelpuree; het kon niet op! Dus velen gingen na de toetjesparade met welgevulde bakjes naar huis.
 Er waren weer veel gasten en een heel gezellige sfeer!

De volgende keren zijn  woensdag 2 maart, dan woensdag 6 april en, vanwege Dodenherdenking, dinsdag 3 mei. Intekenen kan op de lijst in het Martinushuis.
 
 
Eetgroep: boerenkoolstamppot en stamppot zuurkool met ananas.

Eetgroep: boerenkoolstamppot en stamppot zuurkool met ananas.
Woensdag 6 januari, tijd voor de eetgroep. Maar Koning Winter gooide roet, of beter gezegd ijzel, in het eten. Na overleg werden alle gasten gebeld en werd de maaltijd een week verschoven.
 
lees meer »
 
Kerstmaaltijd weer groot succes Kerstmaaltijd weer groot succes
De maandelijkse eetgroep in het Martinushuis genoot van een heerlijke maaltijd met een keur van gerechten. We startten met een voorgerechtenbuffet met onder meer drie verschillende salades, gebakken ananas, twee soorten paté, twee soorten vis, gevulde avocado's, toastjes en stokbrood. Vervolgens konden we proeven van een uitgebreid buffet: liefst vier soorten vlees inclusief lekkere sauzen, gemengde groentes waaronder zuurkool met appel uit de oven, aardappelrozetten en nog meer: wat een keus!

 
lees meer »
 
Eetgroep 11 november

Eetgroep 11 november
Op 11 november zijn wij als eetgroep weer bij elkaar geweest om gezellig samen te eten.
lees meer »
 
HERFST!

HERFST!
Ja, paddestoelen zaten er inderdaad in twee van de drie hoofdgerechten. Maar gelukkig geen vliegenzwam! Wat kregen de gasten van de eetgroep begin oktober dan wel voorgeschoteld? 
lees meer »
 
Een echte Hollandse maaltijd

Een echte Hollandse maaltijd
Op woensdag 2 september kwam de eetgroep weer bij elkaar.
Was het de vorige maand nog een exotische maaltijd, dit keer hadden de kooksters een echte Hollandse maaltijd klaar gemaakt.
Als voorgerecht werd er groentesoep met balletjes geserveerd.
Daarna een ovenschotel met aardappelen, kip en diverse groentes.
En een ovenschotel met spitskool en gehakt, hierbij werd rijst geserveerd.
Als toetje was er verschillende soorten yoghurt, met een lekkere bramensaus.
Tot slot was er nog een kopje koffie of thee.
 
Exotische liefde Exotische liefde

In een week met af en toe exotische temperaturen past een met liefde bereide exotische maaltijd. Vandaar dat de dames die op het rooster stonden om in augustus te koken, kozen voor een bij warm weer passende maaltijd.
Eerst werd er courgettesoep geserveerd. Vervolgens konden de gasten kiezen uit drie heerlijke gerechten: pilaf, chili con carne met ananas en preitaart uit de oven. Het toetje was een vla - en yoghurtbuffet.
Een aantal vaste gasten was met vakantie, maar het tiental dat wel had ingetekend heeft genoten!
Op de foto ziet u de drie hoofdgerechten.
 
LEKKER KOEL LEKKER KOEL
Wat was het warm, deze eerste woensdag van juli. Alle reden dus voor de kokers om de gasten deze dag een lekkere, koele maaltijd voor te zetten.
We begonnen traditioneel: een schijf meloen met ham en witte druiven. Daarna konden de gasten kiezen uit twee hoofdgerechten: pasta met snijbonen, paprika, abrikozen en cranberries en een koude rijstschotel met bleekselderij, tomaat en tonijn. Beide gerechten vonden gretig aftrek. Dat gold ook voor het rucolamengsel erbij. Het dessert bestond uit vanillevla met (veel) aardbeien en (verkruimelde) chocoladekoekjes. Voor de liefhebbers was er ook nog slagroom.
De eerstvolgende maaltijd is woensdag 5 augustus. Opgeven kan nog in het Martinushuis.
 
Verslag eetgroep 3 juni

Verslag eetgroep 3 juni
Het was een flinke groep die aanschoof voor de maaltijd op 3 juni.
21 personen maar liefst!
Als voorgerecht dit keer geen soep maar een Waldorf salade met een twist.
Daarna rijst met een roerbakschotel van gehakt met verschillende soorten groente.
De pannen waren snel leeg, de overgebleven rijst ging in de inmiddels bekende bakjes.
Het toetje bestond uit verschillende soorten zuivel, met voor één van de gasten een feestelijk puddinkje.
Hij was nl de volgende dag jarig en werd spontaan toegezongen!

De volgende keer is op woensdag 1 juli.
lees meer »
 
Eetgroep 6 mei

Eetgroep 6 mei
Afgelopen woensdag hebben we met de eetgroep weer een gezellige avond gehad.We waren met 18 mensen bij elkaar. We begonnen met een heerlijke asperge- en Chinese miesoep. Daarna verschillende soorten gebakken aardappeltjes met kruiden, gebakken filetlapjes en natuurlijk verschillende lekkere groentes zoals prei met ananas, sperzieboontjes met walnoten, hartige appelcompote, boontjessalade met feta en een salade met tomaatjes. Iedereen vond het heerlijk. Inge had verse aardbeien meegenomen en die gebruikten we bij het toetje. Hannie de Haan komt ons helpen na de zomervakantie en kwam alvast even kijken. We zijn nog steeds heel erg blij met ons nieuwe plekje beneden en maken ook met plezier gebruik van de snelle afwasmachine! Jelly en Inge
 
Veel plezier van de nieuwe keuken Veel plezier van de nieuwe keuken
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de plaatsing van een nieuw fornuis plus afzuigkap in het Martinushuis. Dat is een hele uitkomst voor de maandelijkse eetgroep: de gasten hoeven niet meer naar boven. Maar ook voor de kokers: een prachtige oven en vier inductie-kookpitten zorgen ervoor, dat alles nu beneden klaargemaakt kan worden . We maakten er al eerder gebruik van - al wordt de oude oven, boven, nog wel gebruikt om ovenschalen warm te houden - voor een groep van rond de twintig zijn heel wat schalen en pannen nodig! Maar nu hebben we er ook foto's van. Niet van de afwasmachine, maar ook daar zijn we erg blij mee. 
lees meer »
 
Het voorjaar komt eraan! De maaltijd van maart!

Het voorjaar komt eraan! De maaltijd van maart!
Nog deze week komen de temperaturen in de dubbele cijfers en met de maandelijkse maaltijd springen we daarop in. Dus een Italiaanse voorjaarssoep, nog wel een bietenstamppot (met komijnekaas), nog wel spruitjes (maar met Toscaanse aardappelpartjes en blauwe druiven), nog wel rode bonen (maar met onder meer paksoi) en nog wel een salade met witlof, maar dan met walnoot en dadels. Dus: deels winters, maar ook alvast een voorproefje van de lente! Ook de nagerechten waren in stijl: voor het laatst koek- en zopievla, maar ook yoghurt met vruchten. We waren met ongeveer twintig mensen en die vonden het zo gezellig dat ze allemaal alvast intekenden voor de volgende keer!

Die volgende keer is woensdag 1 april a.s., 17.30 in het Martinushuis. Opgave bij de balie.

P.S. De kokers kunnen wel wat versterking gebruiken. Lijkt het je leuk twee of drie keer per jaar samen met iemand anders een maaltijd te bereiden voor dankbare gasten? Informeer eens bij ons! Baukje en Maarten Keijzer (coördinatie), 05 11 42 16 81.
 
Winterse stampotten

Winterse stampotten
De gasten kwamen de eerste woensdag van februari goed gemutst binnen, ondanks de gladheid. Het is ook fijn om niet een keer alleen aan tafel te zitten, maar gezelligmet anderen te eten. De kokers doen hun best om een lekkere maaltijd voor te schotelen, maar het gaat in principe om sociaal contact en gezelligheid. Het menu bestond uit goed gevulde groentesoep, een stamppotbuffet –  hete bliksem, boerenkool en hutspot met speklapjes, spekjes en worst en het gebruikelijke toetje: yoghurt, vla en kwark en nog een kopje thee of koffie. Als er dan na afloop een van de gasten  zegt : ”Je wilt ze graag alle drie proeven en dan eet je wel veel hoor,  maar wat was het lekker en gezellig." Dan is de opzet geslaagd toch?
Op naar 4 maart! 
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.