Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Open kerk

Open kerk


Open kerk
De Grote of Sint Martinuskerk, Markt 2, in Dokkum is door haar historie en ligging een plek waar veel toeristen en toevallige bezoekers graag een kijkje komen nemen. Zoals bekend kent het Martinushuis, ingang aan de zijkant van de kerk, elke woensdagmiddag open huis: wie behoefte heeft aan even niet alleen zijn, even een kopje koffie of thee, even met iemand praten: van harte welkom!
Daarnaast is ieder jaar in het zomerseizoen de kerk op woensdag-, donderdag- , vrijdag- en zaterdagmiddag tussen twee en vijf uur open. Dit jaar vanaf woensdag 9 mei tot en met Open Monumentendag op zaterdag 8 september. Vrijwilligers staan garant voor een goed verloop met een kopje koffie of thee, verkoop van boekjes of kaarten en het beantwoorden van vragen op velerlei gebied. 
Tijdens de openstelling klinkt soms orgelspel. Organisten uit de regio geven daaraan belangeloos hun medewerking. In juli en augustus zijn er op de vrijdagavond van 20.00-21.00 uur inloopconcerten. Organisten uit het hele land en zelfs uit het buitenland laten zich daartoe graag uitnodigen.
Ook deze zomer doet de Grote of Sint Martinuskerk mee aan Tsjerkepaed. Het thema van dit jaar sluit aan bij de activiteiten in het kader van CH2018: Kerk en gastvrijheid. Ook wij proberen een warm onderdeel van de ‘Mienskip’ te zijn. Zouden de nieuwe fontein en de heringerichte Markt veel mensen trekken? De kans dat ze dan ook een kijkje willen nemen in onze prachtige ruimten is groot. We verwelkomen ze!
Ieder jaar is er daarnaast een kleine expositie. Dit jaar tonen gemeenteleden eigen kunstwerken; er hebben zich al aardig wat mensen aangemeld!
Voor meer informatie: Dirk Osinga (0519-296313; ) of Ankie Wiersma (0519-294276).
Open Kerkcommissie
Bekijk hier de Grote kerk van binnen.

terug
 
 
 
 

Inloophuis
datum en tijdstip 23-05-2018 om 14.30
meer details

Kerkdiensten in Wijk 1
datum en tijdstip 27-05-2018 om 09.30
meer details

Kerkdienst Grote Kerk met ds. J.P. Oosterhoff
datum en tijdstip 27-05-2018 om 9.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.